April 24, 2024
aparat dentar Smilezor

De ce merita sa iti pui un aparat dentar invizibil

Un aparat dentar invizibil vine insotit de mai multe avantaje importante, care pot ajuta in cazul persoanelor care au nevoie sa isi indrepte dintii, dar care nu vor clasicele aparate dentare fixe, care sunt vizibile.

Dintii drepti si un zambet revitalizat ar putea sa fie obtinuti si fara clasicele aparate dentare metalice care iti umplu gura cu sarma. Imbunatatind stima de sine si increderea fizica, aparatele dentate invizibile ofera o alternativa estetica si abia vizibila la aparatele conventionale cu sarma.

In timp ce aparatele dentate invizibile pot sa nu fie potrivite pentru anumite cazuri de dezaliniere sau problemele complexe ale muscaturii care sunt mai bine abordate de ortodontia traditionala, aparatele dentate invizibile pot fi folosite pentru a trata urmatoarele afectiuni:

  • Muscatura gresita
  • Dinti inghesuiti sau distantati larg
  • Dinti stricati

Aparatele dentare invizibile sunt concepute pentru adulti si adolescenti mai mari, dar nu sunt recomandate atunci cand este vorba despre dintii de lapte. Copiii si adolescentii mai tineri care se confrunta cu probleme ortodontice vor avea nevoie de aparat dentar metalic traditional cu brackets/sarme pe partea din fata a dintilor. Doar medicul dentist sau ortodont poate determina daca esti un candidat pentru un aparat dentar invizibil.

Tipuri populare de aparate dentare invizibile

Tipurile populare de aparate dentare invizibile includ aparate ceramice, aparate interioare si gutiere transparente. Aparatele ceramice sunt la fel ca aparatele dentare din metal, cu exceptia faptului ca folosesc bracketuri de culoarea dintilor (si uneori fire de culoarea dintilor) mai degraba decat metal pentru a indrepta dintii. La Smilezor pot fi gasite aparate dentare invizibile de o calitate superioara.

In general, nu se pateaza, ceramica de culoarea dintelui se imbina perfect  cu dintii tai, facandu aparatul mai putin vizibil decat aparatele de metal, dar nu la fel de invizibil ca aparatele dentare de interior sau gutierele transparente. Aparatele interioare – numite si aparate invizibile in interior, aparate linguale sau iBraces – si gutierele  transparente fac un pas mai departe, facand tratamentul practic invizibil. Fiecare alternativa are avantajele si dezavantajele ei.

Aparatele ceramice sau clare sunt fabricate din materiale compozite, care sunt mai slabe si mai fragile decat omologul lor metalic. Aparatele ceramice sunt mai mari decat suporturile metalice si necesita benzi mici de cauciuc sau ligaturi (sau incorporate in cleme cu arc pe suporturi) pentru a le tine de firul arcului. Deoarece ligaturile sunt albe sau transparente, se pot pata. Cu toate acestea, colorarea nu este o mare problema, deoarece ligaturile sunt schimbate de fiecare data cand are loc o ajustare.

De asemenea, la fel ca aparatele dentare metalice, bracketurile ceramice nu sunt detasabile pana la finalizarea tratamentului, pot produce iritatii si disconfort si pot complica ingrijirea obisnuita a dintilor, mancatul si vorbirea.

Deoarece nu sunt la fel de puternice ca aparatele dentare metalice, aparatele dentare transparente necesita un timp mai lung de tratament, deoarece medicul ortodont poate avea nevoie sa aplice o forta mai lenta si mai graduala pentru a se asigura ca capacitatile de rezistenta ale gutierelor transparente nu sunt suprasolicitate. De asemenea, suporturile ceramice sunt de obicei mai scumpe decat suporturile metalice traditionale. Ca masura de economisire a costurilor, unii pacienti pot opta pentru a avea aparate dentare ceramice plasate numai pe dintii cei mai vizibili – de obicei dintii superiori sau doar dintii centrali superiori – in timp ce folosesc bracketuri metalice traditionale pe dintii ramasi care au nevoie de indreptare.