April 23, 2024

Mobila de gradina sau terasa. Cum o alegi

Vremea calda se apropie, iar acum este momentul perfect pentru a face planul pentru amenajarea terasei din gradina. Daca va intrebati de unde sa incepeti si cum puteti face cele mai bune alegeri, atunci luati in considerare urmatoarele sfaturi.

Primul pas: Cunoaste dimensiunile

Inainte de a lua decizii cu privire la ce mobilier doriti sa achizitionati, este important sa stii dimensiunile spatiului. Intr-un spatiu mai mare puteti pune mai multe piese de mobilier. Insa, intr-un spatiu mic, trebuie sa aveti foarte mare grija ce piese de mobilier alegeti. Posibilitatile sunt nelimitate, indiferent de dimensiunea spatiului. In plus, trebuie sa te ocupi si de ingrijire gazon.

Daca aveti un mic spatiu in aer liber, puteti face in continuare o terasa mica cu o atmosfera magica. Va sugeram alegerea unui tabel cu patru-top cu scaune care pot fi stivuite, sau un simplu bistro set care include doua scaune si o masa. Atata timp cat aveti creativitate puteti realiza un design absolut minunat, indiferent de cat de mare sau de mic este spatiul dvs.

Pasul doi: Afla mai multe despre tipurile diferite de mobilier de gradina

Exista numeroase tipuri de mobilier in ziua de azi, culori variate si design-uri dintre cele mai atractive. Ei bine, ceea ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca alegi ceva care iti place. Insa, nu trebuie sa te grabesti sa faci o alegere. Viziteaza mai multe magazine si fa chiar si un research online.

Astfel, vei putea sa iti faci o idee detaliata despre ceea ce se gaseste pe piata. In plus, vei avea sansa sa gasesti si cele mai bune preturi. Graba strica intotdeauna treaba, si tocmai de aceea ar trebui sa iei lucrurile pas cu pas.

Pasul trei: Acorda o atentie deosebita materialelor

Pentru ca mobilierul de terasa va sta in soare si ploaie, este foarte important sa alegi ceva realizat dintr-un material de calitate foarte buna care sa reziste vremii. Iti doresti sa faci o investitie pe termen lung, nu una pe termen scurt. Prin urmare, ia-ti un mobilier de gradina dintr-un material impermeabil dar care sa fie si estetic totodata.

Si, in sfarsit, nu uita de vant atunci cand te ocupi de amenajare terasa. Unele case nou construite pot avea zone cu vant puternic, fara copaci sau garduri pentru a sparge aceste rafale. Va sugeram sa optati pentru mese grele si scaune relizate din fier forjat. De asemenea, puteti opta si pentru un paravan special conceput pentru a te proteja de vant si ploaie in cazul in care vrei sa stai afara atunci cand vremea nu este prea frumoasa.

Plasticul este destul de rezistent si foarte durabil, insa din punct de vedere estetic nu este prea placut. In functie de bugetul pe care il ai, vei putea alege si materialul din care sunt confectionate piesele de mobilier. Sticla este si ea foarte eleganta si in general se regaseste pe suprafata mesei.

Insa, din nou, sticla este si ea extrem de pretentioasa si trebuie sa ai mereu grija ce pui pe ea pentru a nu o zgaria sau sparge. Tine cont de toate aceste detalii si cu siguranta vei face cea mai buna alegere.