April 25, 2024

De ce este periculoasa rugina pe masina?

Nu numai ca este extrem de inestetica, dar rugina este si potential periculoasa in cantitati mari. Rugina masinii este cel mai rau cosmar al fiecarui proprietar de masina! Rugina pe vehiculul tau se va intampla mai ales daca masina este veche si este lasata neprotejata in calea elementelor naturale. Iti explicam in continuare de ce rugina este verificata la ITP si care sunt motivele pentru care foarte multi proprietari de masini sunt trimisi inapoi din cauza ruginii. Deci inainte de a face o programare  ITP Cluj cel mai bine este sa verifici si acest aspect.

Rugina auto este doar un alt nume pentru oxidul de fier. Oxidul de fier se formeaza atunci cand un metal care contine fier (precum metalul din care este fabricata masina ta) este expus la oxigen si umiditate pentru o perioada lunga de timp.

In functie de anul vehiculului tau, este posibil sa ai unul care sa nu aiba rugina pentru o perioada foarte lunga de timp comparativ cu unele marci si modele mai vechi. Vopseaua mai noua ofera mai multa protectie impotriva ruginii, iar unele sunt fabricate din otel galvanizat, care va rezista la rugina mult mai mult.

Repara zonele ruginite din timp

La fel ca multe alte lucruri din viata, daca stopezi rugina la timp, in timp ce este mica si aparent inofensiva, vei preveni daune mult mai mari pe termen lung.

Adesea, o adancitura sau zgarieturi adanci in vopsea pot fi cauza unor mici deteriorari cauzate de rugina pe masina. De obicei, puteti observa rugina masinii inainte ca aceasta sa aiba sansa de a patrunde prin metal. In acest caz, un atelier auto poate face o reparatie rapida si mica pentru a opri raspandirea petei de rugina.

In timpul unei mici reparatii a petelor de rugina, specialistul va slefui zona afectata, va aplica un grund pe rugina pentru a preveni raspandirea si apoi pata  este vopsita pentru a se potrivi cu restul vehiculului. Este un proces destul de rapid, ieftin si simplu.

Reparatii importante pe zonele ruginite

In cazul in care petele mici de rugina ale masinii nu sunt ingrijite, ele vor deveni in timp mai mari si, in cele din urma, vor patrunde chiar prin metal. Acest lucru poate fi periculos, in principal deoarece eroziunea poate compromite integritatea structurilor inconjuratoare. Acesta este momentul in care rugina poate deveni o problema MARE si periculoasa.

Masinile sunt construite pentru a tine socurile in exterior in timpul unei coliziuni, putand proteja tot ceea ce se afla in interior. Deci, atunci cand rugina afecteaza structurile de amortizare, poate sa le distruga si in acest mod ele nu vor mai functiona pentru protectie si toata greutatea impactului va fi suportata de pasageri. In functie de viteza la care are loc impactul, accidentul are tot potentialul de a se solda cu victime atunci cand sisteme de protectie nu mai functioneaza.

In plus, rugina scade si valoarea vehiculului, deci daca siguranta nu este importanta pentru tine, gandeste-te la momentul in care iti vei dori sa o vinzi. Cat vei lua pe ea daca rugina este prezenta peste tot?