September 30, 2023

Materiale de constructie pentru structuri metalice

Alegerea materialelor de constructie este unul dintre cele mai importante aspecte ale planificarii unui proiect de constructie. Trebuie sa va asigurati de disponibilitatea lor locala, sa faceti o oferta generala a tot ceea ce veti avea nevoie si sa masurati adecvarea in functie de structura pe care o veti construi.

In acest articol vom sublinia materialele utilizate in mod obisnuit pentru a crea structuri metalice. Motivul pentru care suntem specifici si nu vorbim despre materialele necesare in lucrare intr-un mod general, este ca, in primul rand, trebuie sa va asigurati ca fundatia cladirii dumneavoastra are materialele potrivite pentru a asigura fermitatea si durabilitatea acesteia.

Cele mai frecvent utilizate materiale de constructie pentru structuri metalice

Dupa cum sa mentionat mai sus, exista diferite metale pentru a construi o structura buna. Cu toate acestea, trebuie mai intai sa intelegem diviziunea lor, sa identificam cand ar trebui sa fie folosit fiecare dintre ele.

Prima clasificare este metalele feroase, compuse din minereuri de fier care trebuie sa sufere diferite procese pentru a obtine puritatea necesara. Aceste tipuri de metale sunt cele mai utilizate astazi. A doua clasificare sunt materiale neferoase, acestea nu provin din fier si au o mare varietate de aplicatii. Ele se disting de obicei prin densitatea lor si, in general, sunt aliate cu alte metale pentru a-si imbunatati proprietatile. Consultati urmatorul tabel:

Otel

Atunci cand este amestecat cu un alt material, acesta obtine proprietati care il fac o resursa dura, tenace si foarte rezistenta. De exemplu, daca combinati otelul cu mangan, acesta devine rezistent la uzura; cu crom, otelul este inoxidabil si cu nichel veti evita coroziunea. Pur si simplu, otelul va va servi pentru orice tip de structura metalica pe care doriti sa o efectuati. Nu degeaba este cel mai folosit material in constructii. Apoi, trebuie doar sa identificati diferitele tipuri de otel si sa stiti cand sa le utilizati pe fiecare. Analizand cu atentie tipul de constructie care urmeaza sa fie facuta, otelul va fi un material foarte eficient. Vezi mai multe detalii pe terqua.ro.

Fier forjat

Dintre diferitele aliaje cu fier, placa este cea mai pura, cea mai dura si cea mai manipulata care exista. Acesta a fost chiar folosit pentru structuri metalice mari a lungul anilor. Un exemplu, Turnul Eiffel, care, desi fierul nu a fost folosit in intreaga lucrare, a fost folosit intr-un procent. Trebuie remarcat faptul ca acest material este mai fragil in comparatie cu altele. In prezent, dificultatea imbinarii fierului cu mai multe elemente prin sudare l-a facut destinat utilizarilor decorative sau secundare in constructii.

Cupru

Nu mai este obisnuit sa vedem acest material neferos utilizat la fabricarea structurilor metalice. Principalul motiv este ca a fost destinat functiilor specifice datorita pretului ridicat. Calitatile sale electrochimice il fac necesar in majoritatea constructiilor. Mai ales in fabricarea de conductori electrici, radiatoare, suduri, tevi, chiar si in acoperisurile cladirilor, deoarece este o impermeabilizare excelenta. In plus, este un material care ofera energie si un aspect estetic favorabil.

Aluminiu

Aluminiul este un material usor in comparatie cu otelul. Este verstail si usor de manevrat. Desi structurile nu pot fi sustinute de acest material, poate fi o optiune excelenta pentru a le acoperi, oferindu-le o protectie mai mare.