November 30, 2023

Ce beneficii iti aduce skiatul in timpul iernii?

Nu vom descoperi ca sportul este bun pentru sanatate, dar vrem sa intram in cateva detalii despre motivul pentru care este sportul nostru preferat. Beneficiile ski-ului sunt multe, dar veti fi surprinsi sa aflati unele dintre ele. Pe Gravity Adventure gasesti cele mai bune oferte de tabere de ski 2021.

Ski-ul este unul dintre cele mai complete sporturi, deoarece activeaza intregul nostru corp, necesitand concentrare si dexteritate, ceea ce aduce beneficii si mintii noastre. In plus, schiatul este un sport care poate fi practicat la orice varsta, deci este recomandat pentru marea majoritate a oamenilor.

Beneficiile acestui sport si al taberelor de ski

Va enumeram mai jos cateva dintre beneficiile de ski pentru sanatate:

Ski si snowboardingul sunt un exercitiu cardiovascular excelent. Pe langa intarirea inimii noastre, exercitiile cardiovasculare ne accelereaza metabolismul, care, impreuna cu o dieta sanatoasa, ne vor ajuta sa pierdem in greutate. Potrivit Harvard Medical University, o persoana de 83 kg va arde 266 de calorii in jumatate de ora de ski la vale.

Cu cat pista este mai grea, cu atat vom arde mai multe calorii. De asemenea, frigul ne va face sa ardem mai multe calorii, deoarece corpul nostru va trebui sa lupte pentru a ne mentine temperatura corpului (mai multe despre frigul de la sfarsitul acestui post). Viziteaza si tu tabara de ski si inscrie-te la primul curs!

Ce face acest sport pentru noi?

Schiatul ne intareste esenta. Unul dintre beneficiile acestui sport este intarirea muschilor nostri de baza. Acestia sunt muschii adanci ai corpului nostru. Sederea pe schiuri necesita echilibru si forta, asa ca vom lucra muschii adanci care sunt necesari pentru a ne mentine pe schiuri.

Intareste corpul inferior.. Pozitia naturala atunci cand schiam este flexia si stim cu totii ca mentinerea unei pozitii flexate necesita un efort maxim din partea picioarelor si feselor noastre.

Creste nivelul de endorfina. Unul dintre beneficiile schiului este ca ne creste nivelul de endorfina. Endorfinele sunt responsabile pentru a ne face sa ne simtim bine. In mod normal, corpul nostru le secreta atunci cand facem activitati sportive.

Ne creste nivelul de vitamina D. Expunerea la soare (intotdeauna cu protectie) creste in mod natural productia de vitamina D, esentiala pentru sanatatea noastra.

Frigul ne imbunatateste sanatatea. Un alt beneficiu al schiului pentru sanatatea noastra este expunerea la frig. Pe de o parte, ne reduce grasimea corporala, necesitand un efort mai mare pentru a ne mentine temperatura corpului.

Intareste sistemul imunitar prin cresterea nivelului de celule ale sistemului nostru imunitar, reduce inflamatia si chiar ajuta la cresterea nivelului de endorfine care cresc deja odata cu exercitiile fizice.

Dupa cum puteti vedea, ski are mari beneficii pentru sanatate, deoarece este practicat si in timpul iernii, cand de obicei practicam mai putin sport. Facand sport in timpul iernii, si nu numai in vremuri de vreme buna, ne va ajuta sa ramanem in forma pe tot parcursul anului. Anul acesta nu ezitati si veniti la ski daca vreti ca sanatatea voastra sa fie una de fier si sa va pastrati intr-o conditie fizica de invidiat, chiar si iarna!