June 23, 2024
ingrijire mdf

Cum sa-ti ingrijesti mobilă din MDF

O simplă pată pe canapea poate strica aspectul unei întregi piese de mobilier, mai ales dacă aceasta este lăsată necurățată pentru o perioadă îndelungată de timp sau dacă este curățată incorect. Păstrarea mobilierului, indiferent din ce material este făcut, în stare bună și frumos poate fi dificilă, dar există măsuri pe care le puteți lua pentru a preveni ca orice mici probleme să strice aspectul casei dumneavoastră. Micile accidente, mai ales atunci când copiii sau animalele de companie sunt în preajmă, sunt cea mai bună modalitate de a le rezolva. Trebuie să puteți reacționa corespunzător în cazul în care acestea apar.

Pentru a vă asigura că puteți face față oricărei provocări, trebuie să aveți grijă în mod regulat de mobilierul dumneavoastră, să interveniți rapid atunci când apare o problemă și să știți cu adevărat cum să îl curățați în mod corespunzător. Este posibil să doriți să acordați mobilierului dvs. o îngrijire diferită în funcție de materialul din care este fabricat.

Ingrijirea mobilierului din lemn masiv

Mulți oameni își doresc o atmosferă intimă și fermecătoare în casele lor, dar mobilierul din lemn masiv este atât robust și durabil. Cu toate acestea, durabilitatea materialului nu este atât de mare pe cât pare, așa că nu trebuie să îl neglijăm, în ciuda prețului său ridicat. Este important să îi acordăm o atenție deosebită.

Înainte de a învăța cum să îngrijești în mod corespunzător mobilierul din lemn masiv, rețineți că acesta nu trebuie să fie așezat lângă o sursă de căldură, nici în lumina directă a soarelui și nici nu trebuie să așezați o lumânare aprinsă sau oale fierbinți deasupra, deoarece există riscul ca lemnul să se decoloreze și să se deterioreze iremediabil.

Ștergeți zilnic mobilierul din lemn masiv cu o cârpă curată, spun experții, dar nu cu detergenți toxici. Deși nu recomandăm folosirea de substanțe chimice pe mobila din lemn, nu recomandăm folosirea de detergenți abrazivi, deoarece poate exista o pată greu de îndepărtat. Ștergeți orice scurgere cu prosoape de hârtie și apoi cu o cârpă de bumbac saturată înmuiată în oțet. Dacă, de exemplu, ați vărsat un lichid încins sau uleios pe o suprafață din lemn masiv, absorbiți imediat excesul de lichid cu prosoape de hârtie absorbante și apoi cu o cârpă de bumbac umedă.

Ingrijirea mobilierului MDF

Mobilierul MDF mat este foarte popular și foarte dorit în zilele noastre, deoarece oferă o gamă largă de opțiuni de design. În funcție de tipul de MDF pe care îl utilizați, va trebui să luați în considerare tipul de îngrijire adecvat. Pentru a îndepărta urmele de grăsime și amprentele de pe mobilierul din MDF lucios, folosiți un burete înmuiat în apă caldă și un strop de detergent degresant pentru vase pentru a curăța. Folosiți o cârpă neabrazivă pentru a șterge excesul de apă de pe mobilierul din MDF pentru a evita petele inestetice. Curățați mobila bucatarie MDF frezat mată folosind o cârpă moale din bumbac și un detergent comercial pentru a evita zgârieturile. Curățarea mobilierului din MDF furniruit este similară cu curățarea mobilierului din lemn masiv. De asemenea, pentru a proteja mobila de bucatarie, puteti folosi o infoliere MDF.