November 30, 2023

Modul corect de a vă îngriji unghiile

Mâinile unei femei au fost considerate o reflectare a imaginii sale sociale și de sine de-a lungul generațiilor. Mâinile pot fi frumoase, dar mai întâi trebuie să fie sănătoase și acest lucru se realizează printr-o îngrijire adecvată a mâinilor. Acordarea unei atenții deosebite cuticulei este singura caracteristică care este adesea neglijată sau deteriorată printr-un tratament necorespunzător.

Ținând cont de aceste sfaturi simple pentru a preveni inflamația și infecțiile legate de problemele cuticulei, cuticulele tale vor fi sănătoase și vor arăta uimitor.

Nu-ți mușca unghiile. Când îți muști unghiile cu dinții, există tendința de a rupe cuticula. Gura ta este, de asemenea, plină de germeni care pot provoca infecții sau răni deschise.

Evitați să vă folosiți unghiile ca instrumente de levier. Cu toții suntem vinovați că ne folosim unghiile pentru a dezlipi un autocolant, acea ultimă bucată de ars care se lipește pe mâncare sau ca o șurubelniță improvizată. Deoarece majoritatea dintre noi avem unghii slabe sau casante, există șansa ca unghia să se rupă, posibil sub linia pielii.

Evitați manipularea substanțelor chimice dure. Purtarea mănușilor de cauciuc va împiedica pielea să se usuce și să se crape. Aplicați loțiune pentru a vă menține pielea netedă și suplă dacă suferiți de piele uscată cronic.

Faceți întreținerea unghiilor o parte din rutina dvs. obișnuită de igienă folosit un kit unghii gel . Tăierea unghiilor și folosirea unei plăci de smirghel pentru a netezi orice margini aspre reduce șansa de a prinde o unghie zimțată. De asemenea, abțineți-vă de la smulgerea unei unghii de pe deget. Deși puteți obține o ușurare temporară din lamboul enervant al pielii, cel mai probabil veți afecta țesutul viu al cuticulei. Există, de asemenea, potențialul ca unghia să se infecteze și să dureze câteva zile sau săptămâni.

Consultați o manichiurista profesionistă cu privire la detaliile pentru îngrijirea unghiilor și a cuticulelor. Unii profesioniști tratează cuticulele împingându-le ușor înapoi și aplicând un ulei pentru a le menține flexibile și mai puțin predispuse la uscare și crăpare. Alții au tăiat tot materialul întărit pe care îl găsesc, deoarece simt că slăbește de la un set general de unghii frumos lustruit. Tăierea cu atenție a cuticulelor poate reduce agățatele care pot provoca o ruptură care ar fi mult mai gravă decât deteriorarea cauzată de tăierea atentă.
Indiferent dacă preferați cuticulele tăiate ordonat, este important să înțelegeți că degetele și unghiile sănătoase sunt esențiale. Țineți cont de orice durere sau umflare care poate apărea fie de la manichiura de acasă, fie de la manichiura profesională. Acest lucru este valabil și pentru oricine își mușcă unghiile din obișnuință. Având grijă de unghiile și cuticulele tale, degetele vor rămâne fără dureri și infecții.