December 1, 2023

Idei pentru jocuri pentru copii mici si mari

Ziua frumoasa de dimineata se cunoste-spune vorba si nu se înseala. Creativitatea si buna-dispozitie, aparent distrusa de monotonia zilelor, stresul cotidian si lipsa timpului liber, poate fi recucerita cu ajutorul …hârtiei! Gândeste-te, cum ar fi sa privesti si sa planifici cu bucurie în fiecare zi?
Pentru unele suflete “super-ocupate”, cum ne consideram mai nou, monotonia zilei se instaleaza deja de dimineata. Oprim alarma, bem cafeaua, cumparam croissantul pentru a ne potoli foamea, luam ziarul, pe care-l citim tot în graba si ne îndreptam cu pasi repezi spre birou, unde ne asteapta teancul de hârtie cu stresantele termene limita. si, nu intelegemoare unde ne-a disparut ca ne-a pierit poftagustul pentru de viata, acea motivatie acea ratiune vibranta care ne face sa ne simtim ca niste oameni, fiinte care ne reaminteste ca suntem fiinte vii si nu niste roboti programati sa munceasca precum pe banda rulanta.
Calendarul, este pentru multi, primul lucru care iese în evidenta, când se aseaza la biroul lor, deci acest element nu are voie sa fie neglijat, ci ar trebui mai degraba sa se bucure de un tratament special.ar trebui tratat cu grija Ce ai zice, daca în locul calendarului vechi si prafuit ti-ar zâmbi voios un Yeti? Sunt sigura ca ti-ar face ziua! Sau într-o zi ploioasa de octombrie sa zaresti imaginea 3D a marii? Categoric motivant? pentru prima de vacanta! Pare o solutie aparent banala, dar totusi magnifica, realizabila cu ajutorul unui element simplu hârtia!
Cu putina doza de creativitate din partea noastra si cu un mic ajutor din partea unei firme specializate în papercraft, putem reface orice model de calendar unic, care ne trece prin minte.
Si iata câteva tipuri de calendare papercraft:
1. Calendar de zile (clasic)– cel mai simplu model de calendar, realizat cu metoda plierii hârtiei.
Toate modele de hârtie se fac în format 3D si nu sunt deloc complicate de realizatsi nu-ti da deloc batai de cap.Îti trebuie numai modelul, o foarfecuta, niste lipici, putina rabdare si e gata minunea! În ianuarie a fost ales calendarul 3D al lunii de catre asa-numitul Grup de Curiosi (Curiosity Group) din Portland, si ca sa va faceti si voi o idee despre calendarele 3D, aruncati o privire la imaginea atasata. Nu-i asa ca merita efortul depus?
2. Calendar de sezon- si tu te numeri printre cei care de abia a?teapta Craciunul?
ai caror sarbatoare preferata e CraciunulAtunci, îti spun un mic truc care te va ajuta sa treci mai usor peste perioada de asteptare! Înca de la începutul lui Decembrie poti realiza propriul tau calendar de Craciun cu numaratoarea inversa. O sugestie dulce ar fi, sa ascunzi în cutiutele cu zile niste bomboane sau ciocolata. Pe lânga asta poti realiza si diverse decoratiuni de Craciun, cum ar fi cutiile pentru cadouri, renii lui Mos Craciun, ornamente de pom, spiridusi si multe altele, desigur, din hârtie. Dar nu trebuie a ne limitam la acesta sarbatoare, imediat ne bate Pastele la usa si ne putem pune imaginatia la lucru, nu credeti?
3. Calendar pentru copii
Probabil ca multi dintre voi ar dori sa guste din nou bucuria copilariei sa reinvie copii fericiti din eiAcum este posibil prin realizarea acestor jucarii creative. Fie ca alegeti sa construiti un robotel sau o masinuta, un lucru e cert, nimic poate fi mai frumos decât o dupa-amiaza petrecuta în sânul familiei, lucrând împreuna la un proiect distractiv. Reînvie copilul din tine!
4. Calendar de buzunar- tendinta moderna în materie de calendare din hârtie.
Ce presupune ea? Avem un pachetel, care seamana cu ambalajul unei carti de joc, decorat? frumos cu niste imagini captivante si amuzante, iar lunile si zilele anului sunt desenate pe niste carduri de hârtie. Cardurile sunt ordonate dupa luni si sunt asezate în pachetul initial, astfel capata forma unui pachet de carti. O idee foarte ingenioas?, zic eu! si dupa cum reiese din imagine este foarte practic si la îndemâna oricui. Creatorul este un artist digital/designer originar din Vietnam.
Câte persoane, atâta imaginatie! Puteti alege aveti posibilitatea de a alege dintre mii de culori vopsele si sute de modele,sabloane Poate fi simpaticul personaj preferat dintr-un film sau un caracter creat de Voi, idea este sa descoperiti ce va încânta dimineata de dimineata, ce va face sa zâmbiti si sa va bucurati de ceea ce vi se ofera în fiecare zi. Este uluitor cât de bine face la suflet o coala de hârtie, asa-i?