December 1, 2023

Dusurile tip walk – in au devenit senzatia momentului

Recomandari pentru montare rigole dus pentru a te bucura de cea mai moderna instalatie din baia ta

Dusurile tip walk – in au devenit senzatia momentului si nu doar datorita aspectului estetic ci si pentru ca aduc o multime de avantaje celor care le aleg. Acestea reusesc sa ofere posibilitatea de a economisi spatiul. Dar pentru a putea functiona corespunzator este necesar sa se monteze rigole dus pentru a facilita scurgerea apei.

Pentru a te bucura de cele mai bune rezultate, este recomandat sa apelezi la un profesionist in domeniu. Mai ales daca locuiesti intr-un apartament construit inainte de anii ’90 pot sa apara foarte multe probleme la nivelul instalatiei de apa care trebuie rezolvate pentru a facilita scurgerea si sa eviti sa ii inunzi pe vecini.

Aspecte legate de montajul unei rigole dus

Primul pas pentru a monta rigole dus Laguna.ro este sa pregatesti suprafata in zona in care va fi amplasat dusul walk – in. Creeaza un decupaj in pardoseala care te va ajuta sa montezi corespunzator modelul de rigole dus ales. Acesta poate sa fie in pardoseala sau amplasat pe perete. Pentru ca scurgerea apei sa fie favorizata, este necesar sa se creeze o panta cu o inclinare de cel putin 2%. In timpul folosirii dusului nu vei sesiza aceasta panta dar va fi excelenta pentru ca toata apa sa se duca in scurgere si nu in toata baia.

Pentru montajul rigolei, este recomandat sa respecti instructiunile cu care vine impreuna produsul. Mai intai se fixeaza si se insurubeaza picioarele. Suruburile sunt livrate impreuna cu modelul de rigole dus ales, astfel ca, nu vei avea nevoie sa cumperi dinainte. Regleaza rigola la inaltimea dorita.

Pozitionarea acestei rigole dus este foarte importanta deoarece aceasta va dicta modul in care apa folosita in timpul dusului se scurge. Etansarea este un alt pas important pentru a te asigura ca totul functioneaza corespunzator. Etansarea se realizeaza numai dupa ce s-a uscat sapa complet si numai la final se instaleaza placile ceramice.

Mai ales daca locuiesti intr-un bloc de locuinte constructie veche, este recomandat sa apelezi la profesionisti deoarece acestia vor putea sa rezolve cu succes orice situatie aparuta.

Apeleaza la un profesionist pentru cele mai bune rezultate

La final, se monteaza placile ceramice care completeaza dusul tip walk in. Placile ceramice se monteaza conform etapelor pe care le presupune.

Aceste rigole dus sunt esentiale pentru construirea unui dus tip walk in, motiv pentru care trebuie sa respecti fiecare etapa de montaj. In teorie poate parea oricand usor sa parcurgi toate etapele pe care le presupune montarea unei rigole dus respectiv montarea placilor ceramice. Insa, in practica pot aparea o serie de neconcordante pe care numai un profesionist le poate rezolva. Acesta din urma s-a confruntat cu toate situatiile posibile si poate sa le rezolve eficient astfel incat sa nu ai probleme.

Un dus tip walk in poate sa ofere numeroase avantaje in special pentru o baie de mici dimensiuni, asa cum este economia de spatiu. Vei putea descoperi numeroase avantaje pe parcursul utilizarii si baia ta va capata un aspect modern.