June 22, 2024

Funcțiile și beneficiile unui avocat online în caz de divorț

Atunci când o familie nu mai poate merge înainte în formula tradițională, cea mai simplă soluționare este divorțul. Bineînțeles, prezența unui avocat care să asigure un divorț simplu și amiabil este esențială, cu atât mai mult atunci când nu se dorește acest lucru și există conflicte care nu pot fi duse la un consens prin alte modalități.

Cu ajutorul unui avocat în dreptul familiei vei putea rezolva cu ușurință un divorț discret, în care se va putea stabili împărțirea bunurilor, precum și custodia copiilor concepuți pe parcursul mariajului.

Acum însă, poți solicita inclusiv aceste servicii de consultanță juridică online prin care să beneficiezi de cel mai bun avocat care îți va acorda libertatea și îți va asigura drepturile cuvenite în urma căsătoriei, în cel mai scurt timp.

Vei afla în continuare cum te poate ajuta un astfel de avocat online, dar și care sunt principalele informații pe care trebuie să le ai în vedere atunci când realizezi un partaj, indiferent de natura acestuia.

Rolul unui avocat în dreptul familiei

Un avocat specializat în dreptul familiei contribuie la soluționarea a diferite probleme, la care se adaugă inclusiv situația în care dorești să realizezi un partaj sau să stabilești custodia unui copil.

Însă, pe lângă divorț, avocatul cu specializare în dreptul familiei este persoana la care poți apela și atunci când dorești să adopți un copil, când dorești să anulezi o căsătorie neconsumată sau la care au existat anumite constrângeri, în caz de abuz, răpire minor sau când vrei să-i asiguri dreptul cuvenit al copilului la pensia alimentară. Lista tuturor cazurilor în care avocatul în dreptul familiei se poate implica activ o găsești pe https://blogary.ro/in-ce-circumstante-te-poate-ajuta-un-avocat-in-dreptul-familiei-5-situatii-frecvente/.

Vei găsi un ajutor de nădejde chiar și prin intermediul unui avocat online care, dispune de aceleași funcții și aceeași expertiză ca un avocat tradițional. Cu atât mai mult un astfel de avocat poate fi soluția cheie dacă nu ai posibilitatea de deplasare la un birou fizic sau atunci când partenerul îți aplică o serie de corecții sau constrângeri ce pot pune viața familiei în pericol.

Funcțiile unui avocat online în procesele de divorț

În ceea ce privește divorțul, orice specialist știe că exagerările nu au niciun rezultat fericit, cu atât mai mult când ambii partener consideră că au o serie de drepturi și nu sunt dispuși să facă niciun fel de compromisuri sau să ajungă la un consens amiabil. Asta poate îngreuna procesul de divorț, dar nu și în prezența unui avocat online care, va realiza toate demersurile necesare pentru a asigura un partaj corect și echitabil.

În urma unei ședințe de consultanță online vei primi toate răspunsurile la întrebările tale, precum și recomandările expertului cu privire la soluționarea unui divorț.

Împărțirea bunurilor la divorț

Un divorț presupune nu doar ruperea conexiunii legale dintre soț și soție, ci și împărțirea bunurilor, precum și stabilirea tutelei în cazul în care sunt implicați unul sau mai mulți minori. Deși se consideră că paternitatea o va primi cel care atestă că are o serie de venituri financiare constante, acest lucru nu e bătut în cuie, la fel ca și atunci când există bunuri individuale (casă, mașină) a cărui proprietar în acte este unul dintre cei doi membri. Află și de aici numeroase informații utile despre împărțirea bunurilor.

De exemplu, în cazul în care se dovedește că tatăl are o influență proastă asupra copilului, acesta își poate pierde dreptul la acesta definitiv. Iar cu privire la bunuri, avocatul se va asigura că vor fi împărțite egal toate acele obiecte care sunt proprietate comună, fie că se vor acorda sume de bani care să acopere estimarea bunurilor individuale.

Deși divorțul este în cele mai multe situații o alegere dificilă ce presupune un proces anevoios, cu ajutorul unui avocat de la Ad-avocat, orice partaj poate fi definitivat în cele mai bune condiții și în cel mai scurt timp.