June 23, 2024

Cum sa alegi rafturile de baie

Ideale pentru a infrumuseta peretii sau pentru a recupera spatiu in baie, politele sunt piese de mobilier practice si functionale. Din lemn, sticla sau aluminiu, descoperiti care sunt cele mai potrivite pentru baia voastra.

Rafturile sunt unele dintre cele mai alese si apreciate piese de mobilier, nu doar pentru functia lor de infrumusetare a peretilor camerelor, ci si, mai ales, pentru functionalitatea lor. Acestea sunt utile pentru depozitarea diferitelor tipuri de obiecte si va permit sa profitati la maximum de diverse spatii din casa. Mai jos iti explicam de ce ar trebui sa ai polite baie.

Functionale in fiecare incapere a casei, acestea pot fi realizate din diferite materiale: de la lemn, la otel si pana la sticla. Chiar si alegerea culorilor poate varia de la culorile stralucitoare ale unui interior modern pana la rafturi albe, care sunt perfecte in fiecare camera a casei.

Ca si pentru celelalte camere din casa, atunci cand alegeti rafturile de baie nu trebuie sa actionati la intamplare. Urmand cateva linii directoare simple, vom crea un mediu armonios, in conformitate cu gustul nostru personal.

Amenajarea baii

Atunci cand mobilam camerele din casa noastra, este adesea necesar sa evaluam mai multe solutii care pot fi mai mult sau mai putin eficiente si care necesita atentie la fiecare detaliu. Aceleasi reguli care se aplica pentru restul casei trebuie respectate si atunci cand alegeti mobilierul pentru baie. Pentru o baie functionala vei avea nevoie de etajere baie.

Alegerea de a folosi rafturi in baie poate fi practica si functionala. Pe langa faptul ca decoreaza peretii camerei, rafturile ne permit sa recuperam spatiu pentru depozitarea obiectelor noastre. Ce sa puneti pe rafturile din baie? Puteti pune orice: lumanari parfumate, prosoape, parfumuri sau cosmetice si orice alt obiect util. Dar ce fel de rafturi sa alegeti? Ce materiale sa folositi si unde sa le plasati?

Stilul de amenajare

Primul element de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti rafturile pentru baie este stilul decorului. De la clasic la modern, alegerea raftului va fi diferita in functie de stilul casei noastre si al baii in special. Adesea, alegerea materialelor din care sunt realizate rafturile poate fi diferita, de asemenea, in functie de stilul baii.

De exemplu, intr-o baie in stil modern sau de designer, rafturile din sticla vor fi mai potrivite decat intr-un decor clasic, unde rafturile albe sau din lemn vor face camera mai calda si mai primitoare.

Dimensiuni

Calcularea exacta a dimensiunilor spatiului in care urmeaza sa fie amplasate rafturile este importanta pentru a ne asigura ca acestea se potrivesc bine in baia noastra. In plus fata de lungimea spatiului de perete, adancimea trebuie sa fie bine definita, deoarece ne va permite sa definim ce sa punem pe raft.

 

O adancime de cativa centimetri este suficienta pentru obiectele mici si usoare; intre 10 si 20 cm pentru obiectele mai grele; peste 20 cm pentru obiectele mai voluminoase si mai grele. Un alt element util, in special pentru rafturile de sticla foarte mici si putin adanci, poate fi prezenta unei margini usoare din otel, care va impiedica alunecarea obiectelor de pe raftul care se afla la inaltime, deci nu riscati sa spargeti nimic.