April 25, 2024

Ceaiuri pe care sa le incerci vara aceasta

Daca vara aceasta vrei sa te hidratezi cat mai sanatos, atunci poti alege ceaiurile din lista de mai jos. Ceaiurile sunt acele bauturi naturale care vin cu o multime de beneficii pentru sanatate si care te vor ajuta sa ai mai multa energie, fiind ideale in orice sezon, atat in varianta rece, cat si foarte bine incalzite pe timpul iernii.

Ceaiul de kombucha

Fiind un organism viu, kombucha poate primi in timpul fermentatiei sale numeroase contaminari de bacterii si ciuperci daunatoare sanatatii noastre. Este necesar sa se cunoasca bine punctul exact al aciditatii si tariei alcoolice care ar putea elimina aceste contaminari. Mai multe informatii poti gasi accesand site-ul si citind descrierile produselor, pentru a vedea tot ce contine de fapt ceaiul de kombucha.

Deci, trebuie sa fiti atenti atunci cand consumati un kombucha facut manual si din locuri fara controale sanitare. Desigur, este ceva strict interzis persoanelor cu probleme imunologice.

Kombucha este o bautura fermentata care poate primi diferite arome prin adaugarea de fructe naturale dupa procesul de fermentare. Va fi intotdeauna revigorant si cu o atingere acida.

Fiind facut cu ceai, de obicei negru sau verde, contine cofeina. Polifenolii, vitaminele si mineralele variaza in functie de care a fost ales. Dar, in termeni generali, kombucha ofera organismului vitamina C, vitamina B3, vitamina D, fermenti de proteaza, amilaza, catalaza care ajuta digestia zaharului si accelereaza metabolismul celular.

Beneficiile Kombucha

– Nu exista studii stiintifice privind beneficiile kombucha in organism, dar exista multe care se asigura ca ofera antioxidanti care ajuta la combaterea radicalilor liberi si a reinnoirii celulare.

In plus, este un probiotic natural (mai putin cel realizat industrial), deoarece activeaza sucurile gastrice care imbunatatesc procesul de administrare si absorbtie a nutrientilor, optimizand digestia.

– Exista, de asemenea, controverse cu kombucha, deoarece exista unele persoane care spun ca aceasta bautura fermentata ajuta la scaderea in greutate.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este o bautura condimentata si aromata, care contine un pumn de antioxidanti sanatosi, care lupta impotriva bolilor. De asemenea, ajuta la combaterea inflamatiei si stimuleaza sistemul imunitar, dar este cel mai bine cunoscut pentru ca este un remediu eficient pentru greata.

Studiile arata in mod constant ca ghimbirul este eficient in ameliorarea greatei, in special la inceputul sarcinii, desi poate, de asemenea, ameliora greata cauzata de tratamentele pentru cancer si de raul de miscare. Dovezile sugereaza, de asemenea, ca ghimbirul poate ajuta la prevenirea ulcerului stomacal si la ameliorarea indigestiei sau constipatiei.

Ghimbirul poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea dismenoreei sau a durerilor menstruale. O serie de studii au descoperit ca capsulele de ghimbir reduc durerea asociata cu menstruatia. De fapt, doua studii au descoperit ca ghimbirul este la fel de eficient ca si medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) precum ibuprofenul in ameliorarea durerilor menstruale.

In cele din urma, unele studii sugereaza ca ghimbirul poate oferi beneficii pentru sanatatea persoanelor cu diabet, desi dovezile nu au fost consistente. Aceste studii au descoperit ca suplimentele de ghimbir au ajutat la controlul zaharului din sange si la nivelul lipidelor din sange.