April 22, 2024

Cum iti poti proteja lucrurile din casa si curte de hoti?

In ultima perioada, numarul de cazuri problematice a crescut considerabil, mai ales din cauza pandemiei, iar statisticile arata ca tot mai multe persoane devin victime ale hotilor. Fie ca sunt in casa si se intalnesc nas in nas cu cel care intra prin efractie, fie ca ajung acasa si descopera obiecte lipsa, aceste lucruri trebuie sa inceteze si nu poti sta in fiecare zi cu teama ca vei fi vizitat de hoti. Iti dam cateva sfaturi pentru a fi in siguranta.

Instaleaza un sistem de supraveghere

Primul si cel mai important lucru pe care ar trebui sa il faci este sa instalezi un sistem de supraveghere precum cele de la comenzi . Odata instalat, va descuraja toate persoanele care au tendinta sa intre pe proprietatea ta si vad camerele. Daca totusi sunt hoti care nu le vad, vei putea sa ii identifici mai usor in momentul in care iei imaginile de pe camere. In felul acesta, va fi mai simplu pentru tine sa iti recuperezi lucrurile furate sau macar sa te asiguri ca cei care au intrat in casa ta, platesc pentru asta.

Instaleaza sisteme de siguranta la usi

Pune o alarma, un interfon sau chiar o usa de garaj care se inchide automat. In felul acesta iti va fi mult mai usor sa stai linistit cand esti plecat de acasa pentru ca mare lucru nu are ce sa se intample atunci cand propria casa tine intrusii la distanta. Un alt lucru pe care il poti face este sa colaborezi si cu o firma de paza si atunci cand alarmele pornesc, vei putea sta linistit stiind ca vor interveni.

Nu spune nimanui cand pleci pentru mai multe zile

Vecinii si cunoscutii nu au de ce sa stie ca pleci pentru mai multe zile. De asemenea, daca spui cuiva, nu spune in mijloacele de transport in comun si nici cand esti in public. Cineva ar putea auzi si apoi te poate urmari pentru a vedea unde locuiesti astfel incat sa te viziteze cand esti plecat. Unele lucruri sunt pur si simplu treaba ta si ar trebui sa ramana asa.

Nu spune in public cati bani ai sau ce obiecte valoroase depozitezi in casa

Daca ai obiecte de valoare in casa, nu e necesar sa stie toti cei care merg in metrou cu tine. Cu cat te lauzi mai mult, cu atat va fi mai usor sa atragi atentia asupra ta si sa inviti practic hotii sa te viziteze. Alege sa fii discret si vei vedea cum esti mai in siguranta astfel. In felul acesta, te vei putea bucura de liniste si nu mai ai motive sa stai tot timpul stresat ca cineva ar putea sa intre in casa ta cand esti plecat.

O combinatie de accesorii potrivite si discretie te va asigura ca esti mai in siguranta si ca lucrurile tale e valoare sunt protejate de persoanele rau intentionate. Nu uita ca atunci cand investesti in sisteme de siguranta, o faci pentru propria siguranta deci nu te uita la costuri.