April 25, 2024

Aerul conditionat auto: cand si de ce ar trebui sa fie reincarcat?

Foarte utila pentru a face fata temperaturilor de vara pe sosea, aerul conditionat necesita o intretinere regulata pentru a putea functiona optim. Aflati cum, cand si de ce sa reincarcati aerul conditionat al masinii pentru a va bucura in continuare de aer proaspat in mijlocul verii, printre altele. Pentru a incarca freonul pentru masina ai nevoie de un service auto specializat in acest sens. Recomandarea noastra este sa apelez la Autochelu, un service in care vei gasi tot ce ai nevoie pentru masina ta.

La ce se foloseste aerul conditionat in masina?

Oferit ca echipament standard pe cele mai recente vehicule, aerul conditionat ofera un anumit confort soferilor si pasagerilor. Prin suflarea aerului proaspat in cabina, aerul conditionat al unei masini scade temperatura interioara vara si ajuta la mentinerea acesteia la un nivel determinat de sofer. Iarna, aerul conditionat contribuie la dezaburirea mai rapida a parbrizului.  Aerul conditionat are mai multe roluri si vei avea nevoie de el in mai multe situatii. Daca esti din Brasov, recomandarea este sa intri pe incarcare freon auto Brasov si sa iei legatura cu echipa de aici pentru verificarea instalatiei de aer conditionat si pentru a determina ce probleme are de fapt, pentru ca pe langa freon pot aparea probleme si la alte componente.

De ce trebuie sa reincarcati aerul conditionat in masina?

La intrebarea „de ce reincarcati aerul conditionat in masina”, exista un raspuns simplu: sa va puteti bucura de beneficiile si confortul oferit de aerul conditionat din masina! In general, intretinerea regulata a aerului conditionat al unei masini este esentiala pentru a asigura buna functionare a sistemului. In schimb, conditionarea deficitara a aerului conditionat poate provoca poluare fonica, consum excesiv de combustibil, poluare in habitaclu, mirosuri neplacute sau chiar dezaburire insuficienta a parbrizului.

Cand trebuie sa va reincarcati aerul conditionat?

Este destul de dificil sa se prevada cand sa reincarcati aerul conditionat in masina. In medie, se estimeaza ca dureaza 3 ani pentru a reincarca aerul conditionat al unei masini. Aceasta durata variaza foarte mult in functie de frecventa de utilizare a aerului conditionat (ocazional sau zilnic). Conducatorii auto sunt deseori sfatuiti sa efectueze o verificare la fata locului (la fiecare doi sau trei ani) a sistemului de aer conditionat pentru a anticipa necesitatea reincarcarii. Cu toate acestea, exista cateva semne care va pot ajuta sa stiti daca aerul conditionat al masinii trebuie reincarcat. Acesta este cazul in special:

  • dupa o scurgere de aer conditionat in masina;
  • cand aerul conditionat nu mai produce suficient aer proaspat;
  • cand dezghetarea parbrizului nu mai functioneaza corect;
  • cand puteti introduce aer cald doar in habitaclu.

Daca tot ajungi in service pentru aerul conditionat, poti lua cu tine si anvelopele pentru noul sezon. Pe langa servicii pentru instalatia de AC, firmele ofera si alte servicii cum ar fi schimb anvelope astfel incat tu sa pleci cu masina gata echipata pentru drum. Foloseste mereu anvelopele corecte si aferente sezonului in care urmeaza sa circuli pentru drumuri in siguranta si pentru a evita amenzile.