April 23, 2024

La ce te ajuta nebulizatorul?

Daca aveti o tulburare inflamatorie a cailor respiratorii, un nebulizator adecvat va ajuta la ameliorarea simptomelor rapid si eficient. Ati fost sfatuiti sa luati medicamente care sa protejeze caile respiratorii de inflamatii si sa dilate caile respiratorii pe termen lung? De asemenea, in acest caz, este important ca substanta activa sa actioneze asupra zonei de tratat fara a afecta intregul corp atunci cand se iau comprimate. Daca vrei sa cumperi nebulizatoare laica intra pe comenzi.ro pentru cele mai bune preturi.

Cu un nebulizator special selectat pentru voi, medicamentele pot ajunge acolo unde trebuie sa acctioneze. Pentru copii, nebulizatoarele sunt adesea cea mai buna solutie pentru administrarea medicamentelor pe caile respiratorii. Acest lucru se datoreaza faptului ca nebulizatoarele sunt mult mai usor de utilizat pentru copii decat inhalatoarele cu doza masurata si inhalatoarele cu pulbere. Sunt disponibile diferite nebulizatoare pentru diferite nevoi de terapie. Consultand medicul vostru, puteti gasi nebulizatorul care satisface cel mai bine nevoile voastre. Deci, va puteti controla simptomele si va puteti bucura de o viata fara griji.

Alegerea nebulizatorului potrivit

Exista multe tipuri de nebulizatoare, fiecare indeplinind cerinte diferite. Intrebarea acum este: care nebulizator este potrivit pentru mine? Alegerea nebulizatorului potrivit depinde de natura simptomelor voastre sau ale copilului vostru. Cand cumparati un nebulizator pentru copil, intra in joc si alti factori decat achizitionarea nebulizatorului. Frecventa, intensitatea si locul de utilizare al dispozitivului sunt, de asemenea, aspecte importante. Atunci cand alegeti nebulizatorul adecvat, ar trebui sa luati in considerare urmatoarele intrebari:

1) Pentru ce patologie utilizati nebulizatorul?

Nu toate bolile respiratorii afecteaza aceleasi parti ale sistemului respirator. Marimea picaturilor sau particulelor este decisiva pentru locul in care sunt depuse in timpul inhalarii si, prin urmare, pentru partea din tractul respirator care trebuie tratata. Particulele mari de medicamente sunt depuse in caile respiratorii superioare. Rinita si sinuzita cronica sunt exemple de patologii ale cailor respiratorii superioare. Particulele mici de medicamente ajung in caile respiratorii inferioare. BPOC, bronsita si bronsiolita sunt exemple de patologii ale tractului respirator inferior. Prin urmare, este important sa alegeti un nebulizator care sa ofere dimensiunea potrivita a particulelor pentru starea de tratat.

2) Cine ar trebui sa utilizeze nebulizatorul?

Pentru pacientii cu dificultati respiratorii severe, cum ar fi pacientii cu BPOC sau astm, nebulizatoarele cu un grad mai ridicat de nebulizare sunt mai bune deoarece furnizeaza cantitati mai mari de substanta activa nebulizata. Pentru sugari si copii, un inhalator mai linistit care formeaza o ceata mai moale poate fi mai confortabil si mai putin enervant atunci cand medicamentul este inhalat. Pentru tratamentul pacientilor cu boli respiratorii multiple, se recomanda utilizarea unui nebulizator care poate produce particule de diferite dimensiuni.

3) Unde si cat de des trebuie utilizat nebulizatorul?

Daca doriti sa utilizati nebulizatorul foarte des, ar trebui sa alegeti un dispozitiv robust, cu un efect de nebulizare ridicat, care sa fie potrivit pentru utilizare intensa. Daca este nevoie de tratament in diferite momente ale zilei, se recomanda un nebulizator usor si portabil. Daca calatoriti mult, un nebulizator portabil, cum ar fi un nebulizator cu plasa, este cea mai buna alegere pentru voi. Similar cu dimensiunile unui inhalator, nebulizatoarele portabile sunt alimentate cu baterii, dar ofera cele mai bune performante si flexibilitate.