September 30, 2023

Trucuri de design interior pentru a face apartamentul tău să pară mai mare

 1. Culori deschise: Folosește culori deschise pentru pereți și podele, precum alb, crem sau nuanțe pastel. Aceste culori reflectă lumina și creează o senzație de spațiu mai larg.
 2. Lumină naturală: Maximizați lumina naturală. Evită obstrucțiile în fața ferestrelor și folosește perdele ușoare pentru a permite luminii să pătrundă în încăpere.
 3. Oglinzi mari: Aduce oglinzi mari în design-ul tău. Oglinzile creează iluzia de adâncime și reflectă spațiul, făcând încăperea să pară mai mare.
 4. Mobilier multifuncțional: Optează pentru mobilier care are mai multe funcții, cum ar fi pat cu spațiu de depozitare sau măsuțe extensibile. Astfel, poți economisi spațiu prețios.
 5. Mobilier cu picioare vizibile: Alege piese de mobilier cu picioare vizibile, în locul celor cu bază solidă. Acest lucru permite vederii să pătrundă sub mobilă, creând impresia de spațiu mai mare.
 6. Rafturi înalte: Montarea unor rafturi înalte poate atrage privirea în sus, creând iluzia de înălțime și expansiune verticală.
 7. Mobila de culoare deschisă: Alege mobilă în culori deschise sau neutre, în tonuri similare cu cele ale pereților. Acest lucru va face ca mobilierul să se integreze mai bine în spațiu, fără a crea o separare vizuală evidentă.
 8. Utilizarea verticală: Folosește spațiul pe verticală pentru depozitare, cum ar fi rafturile de perete sau dulapurile înalte. Astfel, vei elibera spațiu pe podea și pe suprafețele orizontale.
 9. Tapete cu modele subtile: Dacă dorești să folosești tapet, alege modele subtile sau texturi în tonuri similare cu culorile generale ale încăperii. Modelele prea aglomerate pot face camera să pară mai mică.
 10. Mobila suspendată: Optează pentru mobilă suspendată în locul celei cu baze solide. Acest lucru lasă mai mult spațiu vizual pe podea, creând senzația de expansiune.
 11. Linii verticale: Integrarea elementelor verticale în design, precum tablouri sau draperii lungi, poate atrage privirea în sus, creând iluzia de înălțime.
 12. Simplificare: Redu elementele decorative și obiectele de decor la minimum. Un design mai simplu și ordonat poate face spațiul să pară mai aerisit și mai generos.
 13. Ușile glisante: Înlocuiește ușile tradiționale cu uși glisante sau uși pliante. Acestea economisesc spațiu și au un impact vizual mai puțin încărcat, foloseste usi albe de interior.
 14. Armonie cromatică: Menține o armonie cromatică în întreaga locuință. Acest lucru creează o coeziune vizuală și ajută spațiul să pară mai fluid.
 15. Organizare eficientă: Păstrează ordinea și organizează spațiul în mod eficient. Un spațiu bine organizat va părea mai mare și mai plăcut.

Amintește-ți că fiecare apartament are caracteristici unice, așa că adaptează aceste sfaturi la nevoile și gusturile tale personale.