June 22, 2024
cazare lacul ursu sovata

Program si tarife lacul Ursu de la Sovata

Lacul Ursu este situat in statiunea Sovata, judetul Mures, in partea centrala a Romaniei. Sovata se afla in apropierea orasului cu acelasi nume, la aproximativ 60 de kilometri sud de municipiul Targu Mures si aproximativ 250 de kilometri nord de Bucuresti. Lacul Ursu este una dintre cele mai populare atractii turistice din Sovata si este usor accesibil pentru vizitatori.

Sovata este o statiune balneara situata in judetul Mures, in partea centrala a Romaniei. Mai exact, Sovata se afla in depresiunea colinara a Transilvaniei, in apropierea orasului Miercurea Nirajului. Este amplasata intr-o zona montana pitoreasca, la poalele Muntilor Gurghiului si la aproximativ 60 de kilometri sud de municipiul Targu Mures. Pentru a ajunge la Sovata, se poate urma DN13/E60 din Targu Mures, iar distanta pana acolo este de aproximativ 40 de kilometri. O alta optiune este urmarea DN15 din Reghin catre Miercurea Nirajului si apoi continuarea catre Sovata. Statiunea este cunoscuta in principal pentru lacurile sale sarate si apele minerale, care atrag turisti dornici de tratamente balneare si de relaxare intr-un peisaj natural impresionant. Poti gasi cu usurinta cazare in apropierea lacului Ursu la preturi foarte avantajoase.

 

De ce sa vizitezi lacul Ursu?

Caracteristicile unice ale lacului: Lacul Ursu este un lac sarat, cu o concentratie ridicata de sare si namol. Acesta este unic in Europa Centrala si de Est si ofera o experienta speciala pentru vizitatori. Apa sarata si namolul din lac sunt considerate benefice pentru sanatate, in special pentru afectiuni ale sistemului locomotor si ale pielii.

 

  • Tratamente balneare: Pe malul Lacului Ursu si in imprejurimi, exista facilitati de tratament balnear si centre de wellness. Acestea ofera o gama larga de terapii si tratamente bazate pe apa sarata si namolul lacului, precum bai sarate, masaje, impachetari cu namol si terapii de recuperare.
  • Peisaj natural impresionant: Lacul Ursu este situat intr-o zona montana pitoreasca, cu peisaje frumoase si aer curat. Vizitatorii pot bucura de privelistile spectaculoase ale lacului si ale imprejurimilor sale, precum si de posibilitatea de a face drumetii si plimbari in natura.
  • Activitati recreative: Lacul Ursu ofera o varietate de activitati recreative pentru vizitatori. Acestea includ plimbari cu barca pe lac, pescuit, ciclism si chiar posibilitatea de a face baie in apa sarata a lacului. Exista, de asemenea, facilitati pentru inchirierea de biciclete sau ambarcatiuni. Atunci cand cauti cazare cu ciubar la munte zona Sovata este cu siguranta una dintre cele mai bune alegeri.
  • Infrastructura turistica dezvoltata: Sovata si zona din jurul Lacului Ursu au dezvoltat o infrastructura turistica bine pusa la punct. Exista hoteluri, pensiuni, restaurante, terase si magazine, care asigura confortul si satisfactia vizitatorilor. De asemenea, poti campa si cu cortul sau poti veni aici cu rulota daca vrei sa te distrezi si sa ramai in natura.

 

Lacul Ursu din Sovata reprezinta o atractie turistica unica, care combina beneficiile terapeutice ale apelor sarate si namolului cu frumusetea peisajului natural. Indiferent daca doriti sa va relaxati, sa va bucurati de tratamente balneare sau sa explorati natura inconjuratoare, vizitarea Lacului Ursu poate oferi o experienta de neuitat.