June 23, 2024

Cum poti alege cele mai bune imprimante

Astazi exista o mare varietate de imprimante, fiecare indeplinind nevoile si utilizarile specifice. Pentru a va ajuta sa alegeti imprimanta potrivita, trebuie sa intelegeti si sa recunoasteti diferentele dintre acestea. Exista pe piata imprimante cu scannere sau simple, in functie de preferintele tale. De asemenea, poti gasi si variante de imprimante care au numeroase functii si care te vor ajuta sa ajungi la rezultatele potrivite in cel mai scurt timp, rapid si eficient. Unele din cele mai bune imprimimante printeaza totul cu viteza foarte mare si sunt special concepute si adaptate pentru a fi utilizate cu economie de timp si fara foarte mare experienta in domeniul printurilor.

Laser sau cerneala?

Intr-adevar, aceasta intrebare apare adesea atunci cand alegeti o imprimanta. Tehnologia cu jet de cerneala implica pulverizarea picaturilor de cerneala pe hartie folosind un cap de imprimare care se deplaseaza de-a lungul unei sine. Aceasta tehnologie ofera o calitate foarte buna a imprimarii, in special la imprimarea fotografiilor. Daca tipariti cantitati mici de pagini, aceasta este imprimanta ideala. Cu toate acestea, asigurati-va ca imprimati un document din cand in cand pentru a preveni uscarea cartuselor.

Pe de alta parte, pentru utilizarea de birou foarte ocazionala, imprimanta laser este de preferat, deoarece tonerele unei imprimante laser nu se usuca. Deci, puteti lasa imprimanta nefolosita cateva saptamani fara sa va faceti griji cu privire la consumabile. Daca numarul dvs. de pagini tiparite depaseste 100 de pagini pe luna. Intr-adevar, imprimantele laser ofera mai multe avantaje. Acestea sunt in medie mai rapide decat imprimantele cu jet de cerneala datorita sistemului lor de toner. Costul pe pagina al unei imprimante laser este in general mai mic decat modelele cu jet de cerneala. In plus, imprimantele laser multifunctionale au devenit mai populare, facandu-le mai accesibile decat acum un deceniu.

  • Monofunctionala sau multifunctionala?
  • Imprimantele cu jet de cerneala cu functie unica sunt din ce in ce mai rare. Chiar si asa, daca intentionati sa imprimati rar si sunteti sigur ca nu veti scana niciodata un document, aceasta este imprimanta perfecta.
  • Imprimantele multifunctionale sunt convenabile datorita numeroaselor caracteristici ale acestora. Acestea includ o imprimanta, un scaner, o copiator si uneori un aparat de fax (altfel cunoscut sub numele de aparat de fax). Imprimanta multifunctionala sau all-in-one este utila pentru intreaga familie.

Aspecte care conteaza in alegerea imprimantei

Cand cititi fisa tehnica a unei imprimante, puteti vedea imediat ca principalele sale caracteristici sunt exprimate in numere: viteza de imprimare, rezolutia de imprimare, rezolutia scanerului, numarul de cartuse etc.

  • Viteza de imprimare:

Primul si poate cel mai important criteriu. Viteza de imprimare este exprimata in pagini tiparite pe minut. O imprimanta entry-level este capabila sa ofere viteze de imprimare decente atunci cand tipariti in calitate de schita.

  • Rezolutie de imprimare:

Teoretic, ati crede ca cu cat rezolutia este mai mare, cu atat este mai buna calitatea imprimarii. Acest lucru nu este intotdeauna adevarat, deoarece o imprimanta laser va imprima text mai clar decat o imprimanta cu rezolutie echivalenta. Pentru a imprima in principal documente text, alegeti o imprimanta laser.

  • Rezolutia scanerului:

Aici, producatorul indica rezolutia maxima de scanare. O rezolutie inalta indica faptul ca scanerul este capabil sa reproduca fidel un tabel format din multe date, dar si fotografii de calitate

Numar de cartuse: ​​

Imprimantele cu jet de cerneala functioneaza cu mai multe cartuse de cerneala. Numarul de cartuse utilizate de o imprimanta poate creste costul potential pe pagina. O imprimanta care necesita doua cartuse, unul pentru negru si unul pentru cele trei culori primare, costa mai mult sa ruleze, deoarece exista mai putine sanse ca capul de imprimare sa se usuce.