September 30, 2023
optimizare seo

Cum ajuta optimizarea SEO orice site

Optimizarea SEO este esentiala deoarece prezenta in topul rezultatelor pe paginile de cautare este o prioritate pentru fiecare site. O asemenea performanta nu inseamna doar o mai buna vizibilitate, ci si mai mult trafic sau o mai mare implicare a utilizatorilor. Astfel, pentru a ajunge in top avem nevoie, printre altele, de optimizare SEO, iar cu asta ne ajuta echipa WiseVision.

Pentru a intelege mai bine fenomenul SEO, inainte de toate trebuie sa stim cum functioneaza motoarele de cautare. Acestea pot fi vazute ca niste biblioteci digitale, insa in locul depozitarii cartilor, acestea depoziteaza pagini web. Astfel, atunci cand un utilizator are nevoie de o informatie, motoarele cauta in propria biblioteca in incercarea de a oferi cele mai relevante rezultate. Pentru a face asta se foloseste un algoritm care se poate modifica ocazional in incercarea de a oferi utilizatorilor cele mai bune conditii. Putem doar banui cum functioneaza un algoritm si stim cativa dintre factorii care pot face diferenta, incepand de la relevanta unei pagini, optimizarea acesteia, localizarea, dar si diferite alte setari. Dintre toate, Google reprezinta cel mai important motor de cautare pe care se bazeaza circa 92% dintre utilizatori, astfel ca optimizarea se concentreaza in special pe acesta.

Servicii SEO de cea mai buna calitate

Pentru a fi cat mai simplu de inteles ce inseamna SEO ne putem gandi la faptul ca optimizarea are scopul de a demonstra motoarelor de cautare ca propria pagina reprezinta cel mai bun rezultat in anumite contexte. Insa cum faci asta depinde in functie de motorul de cautare asupra caruia de concentrezi. De exemplu, daca scopul tau este acela de a atrage mai mult trafic organic pe propriile pagini atunci ar trebui sa stii cum functioneaza algoritmul Google si sa iei masurile necesare in acest sens. Totodata, poate iti doresti sa obtii un numar mai mare de vizualizari ale videoclipurilor postate pe Youtube, caz in care trebuie sa te adaptezi la algoritmul acestei platforme.

Avand in vedere faptul ca fiecare motor de cautare vine cu propriul algoritm, este dificil de acoperit fiecare in parte, insa exista informatii generale care se pot aplica in mai multe contexte. Trebuie avut in vedere faptul ca Google insumeaza peste 90% din numarul total al cautarilor efectuate online, motiv pentru care trebuie sa luam masuri in acest sens si optimizarea SEO sa o concentram astfel.

Gigantul american foloseste peste 200 de factori care pot influenta clasarea unei pagini, cu toate ca zvonurile spun ca numarul acesta este mult mai mare in realitate. Nu avem de unde sa le stim pe toate, insa cunoastem cateva dintre ele, cele care cantaresc poate cel mai mult.

Inainte de toate este important sa intelegem faptul ca Google clasifica paginile si nu siteurile. Astfel, daca detii un magazin online care comercializeaza articole vestimentare pentru femei nu inseamna ca fiecare pagina a site-ului este relevanta la cautarea pe Google a diferite cuvinte cheie precum „tricouri dama”. Totusi, paginile unui site pot fi indexate si clasificate pentru diferite subiecte atat timp cat informatiile sunt relevante pentru utilizatori si aduc valoare.

Consultanta SEO – adu valoare oricarui site

Dar cum crestem vizibilitatea unui site? Pentru asta avem nevoie de optimizare SEO. Teoretic informatiile le gasim online si putem sa punem totul in practica personal, insa mai bine ne lasam pe mainile specialistilor cu experienta. Acestia stiu cum sa gestioneze fiecare situatie in parte, cum sa orchestreze campaniile si cum sa profite de pe urma tuturor uneltelor disponibile online. In plus, toate ponturile si trucurile disponibile online trebuie sa fie implementate asa cum se cuvine, iar pentru asta este nevoie de experienta. Pentru a nu avea nicio grija ne putem baza oricand pe WiseVision.