December 8, 2024

Cand sa mergeti la oftalmolog

Principala diferenta intre oftalmolog si optometrist este  ca cel din urma este un profesionist din domeniul sanatatii, dar nu un medic. Printre functiile optometristului se numara determinarea starii de sanatate a sistemului vizual si evaluarea refractiei. Intra pe oftalmologie Iasi pentru a vedea detalii.

In majoritatea cazurilor si datorita proximitatii sale, este de obicei primul contact la care mergem pentru a detecta problemele vizuale si de refractie. Optometristul ofera cea mai buna solutie sub forma de ochelari sau lentile de contact.

In plus, este, de asemenea, instruit pentru a detecta tulburari sistematice sau afectiuni ale ochilor care nu sunt suspectate.

Oftalmologul este un medic al carui rol este de a diagnostica, trata si preveni orice boala oculara, precum si de a interveni in operatii chirurgicale de refractie. Acestea fiind spuse, ambele profesii sunt complementare si, desi au o relatie foarte stransa, functiile lor sunt diferite stii atunci cand ar trebui sa mergi la oftalmolog?

Senzatie de nisip in ochi

Acest disconfort se datoreaza, de obicei, lipsei de hidratare a ochiului.

Senzatia de nisip in ochi poate fi cauzata de aportul unui anumit medicament, o deficienta in generarea de lacrimi de catre glandele oculare, o operatie … Desi este de obicei o problema care este rezolvata cu lacrimi artificiale, nu strica sa mergeti in acest caz la oftalmolog pentru a determina cauzele si a stabili o solutie.

Ochii rosii

Abuzul de lentile de contact, conjunctivita sau utilizarea picaturilor oftalmice la pacientii cu glaucom sunt cateva dintre motivele pentru care poate aparea roseata ochilor. Efectuarea unei intalniri cu oftalmologul este cel mai sigur mod de a afla de ce.

Dureri oculare

Determinarea motivelor care cauzeaza dureri oculare este singura modalitate de a evita probleme mai grave.

Uneori, o durere foarte enervanta poate fi cauzata de o simpla abraziune a corneei sau de necesitatea purtarii ochelarilor de vedere si, dimpotriva, o durere mai usoara, se poate datora unei detasari retiniene sau altor patologii care, daca sunt mai daunatoare sanatatii vizuale. Adica, gradul de durere nu determina nivelul de severitate, deci cel mai bine este sa mergeti la specialistul in sanatate.

Efuziune oculara

Mai bine cunoscut sub numele de hemoragie subconjunctivala, este aparitia unei pete rosii de sange care este produsa de ruperea unor vase de sange. Recomand este atunci când apar acest tip de pete să ajungeți la oftalmolog.

Traume

Ele sunt rani in cornee produse in mod normal de infectii oculare, desi in unele cazuri pot aparea si din cauza ochilor extrem de uscati. Acest tip de patologie trebuie tratata, deoarece poate provoca chiar pierderea vederii.

Scaderea rapida a acuitatii vizuale

Este, de obicei, unul dintre simptomele legate de varsta, dar pot exista si alte cauze care o provoaca. Este esential sa se efectueze controale anuale, deoarece, in majoritatea cazurilor, dezlipirea retinei sau glaucomul pot fi prevenite.

Pierderea vederii la un moment dat in campul vizual

Pierderea brusca a vederii poate fi cauzata de anomalii ale nervilor care transporta semnale vizuale de la ochi la creier sau anomalii ale retinei. Vizitarea oftalmologului este cea mai buna modalitate de a determina cauzele si de a preveni cresterea problemei.