September 30, 2023
siguranta pe santier iarna

Siguranta pe santier in timpul iernii

Desi suportarea iernii este destul de grea, vremea rece cu zapada si vant poate sa fie in detrimentul sanatatii si sigurantei lucratorilor in constructii. In plus, pe langa toate aceste riscuri suplimentare pentru sanatate, este posibil ca si productivitatea sa fie afectata si lucratorii sa functioneze mai greu in momentul in care temperaturile exterioare sunt negative. In ciuda acestor situatii, proiectele trebuie sa fie finalizate deci iata cum ar trebui sa decurga santierul pe timp de iarna.

Zona incalzita unde iei pauza

In momentul in care lucrezi pe santiere de constructii sau pe camp, asta inseamna ca vei petrece ore lungi expus vantului rece. Chiar daca este inevitabil sa lucrezi pe vreme rece, atunci cand oferi lucratorilor o zona calda de odihna, aceasta ii va ajuta sa se incalzeasca si sa se revitalizeze. Pauzele sunt foarte importante, insa fara un loc confortabil de odihna, pauzele sunt inutile. Pentru proiectele de constructii care se deruleaza pe o perioada lunga de timp, infiintarea cabinelor modulare sau a adaposturilor pentru incalzire, este o necesitate pentru toate proiectele.

Mai multe straturi de imbracaminte

Atunci cand porti o salopeta de protectie nu este suficient pentru a ramane in confort termic, lucrand pe excavatoare de exemplu. Primul strat va trebui sa fie realizat din materiale care au potentialuld e a elimina umezeala. Lucrul acesta ajuta mult la eliminarea transpiratiei de pe corp, asa cum se intampla de exemplu cu lana. Cele mai multe materiale exterioare trebuie sa fie impermeabile si antivant. In plus, comparativ cu straturile care mentin corpul cald, este ideals a te asiguri si ca imbracamintea este flexibila si permite miscarea. Dupa ce sunt identificate materialele specifice care ii mentin pe lucratori calzi, pasul urmator este sa te asiguri ca toate aceste articole sunt propice pentru efort fizic.

Materialele termice sunt o necesitate

Salopetele care sunt izolate termic sunt concepute cu scopul de a retine caldura corpului pentru a preveni pierderea de caldura. In plus, ele permit o gama foarte larga de miscari, astfel incat productivitatea sa nu fie afectata. Lana este un material ideal pentru a combate frigul deaorece conserva caldura. Pentru ca lana produce mancarime uneori, la contactul cu pielea, bumbacul sau materialele sintetice peste lana ii ajuta pe lucratori sa se simta mai bine.

Nu uita de manusile de protectie

Mainile sunt una dint cele mai utilizate parti ale corpului in constructii si pastrarea lor calda este foarte importanta. Desi tendinta pntru multi este de a scoate manusile si de a continua sa lucreze, lucrul acesta creste sansele de degeraturi. Gasirea unui tip potrivit de manusi usoare ii ajuta pe lucratori sa isi pastreze mainile calde. Incurajeaza lucratorii sa poarte manusi.

Chiar daca lucratorii folosesc manusi, este important sa aiba si incalzitoare de buzunar sau de maini. Uneori unele utilaje sunt greu de folosit cu manusile puse. Daca lucratorii trebuie sa scoata manusile in timp ce lucreaza este recomandat sa foloseasca incalzitoare de maini. Exista mai multe optiuni pentru asta inclusiv dispozitivele de unica folosinta sau cele reincarcabile.