April 24, 2024

Sfaturi utile pentru iluminatul exteriorului

In iluminatul gradinii tale, lampile solare de exterior joaca un rol fundamental deoarece iti permit sa ai lumina fara alimentare. Aceste instrumente sunt disponibile in multe versiuni pentru a le potrivi mai bine stilului tau, sunt, de asemenea, foarte eficiente si ecologice datorita bateriei reincarcabile care le permite sa lucreze independent si sa livreze lumina puternica datorita energiei solare. Perfecte in medii straine de toate dimensiunile, astazi descoperim aceste obiecte care imbogatesc si completeaza zonele exterioare publice si private. Cumpara lampi solare gradina si vei reusi cu siguranta sa obtii cele mai bune rezultate.

Ce este lampa solara de exterior si cum functioneaza

Iluminatul exterior cu energie solara necesita cateva trucuri, in plus este un sistem care va va permite sa economisiti considerabil deoarece asa cum am precizat deja nu necesita cabluri pentru conectarea la curent electric ci functioneaza prin panouri solare mici care stocheaza energia in timpul zilei prin colectarea lui din razele soarelui. Acestea sunt transformate in acumulatorul reincarcabil, care acumuleaza astfel energie si apoi o face sa scape prin LED-uri, luminand zona in care sunt amplasate lampile pe timp de noapte. Spoturile solare functioneaza asadar datorita LED-urilor, care au o dubla functie, de fapt ofera o lumina foarte puternica in fata unei tensiuni scazute care se traduce prin economii economice considerabile fata de lumina incandescenta normala.

Desi sunt cunoscute sub denumirea de lampi solare de gradina, le putem folosi in orice spatiu exterior, cum ar fi intrarea intr-o poarta si orice zona care trebuie sa fie vizibila noaptea.De ce sa instalati lumini solare de gradina? Luminile solare de gradina nu raspund doar unei nevoi functionale si anume aceea de a avea o lumina optima pe timpul noptii, sunt si elemente estetice foarte frumoase si originale care imbogatesc estetica oricarui spatiu, facandu-l mai locuibil. Acestea sunt lampi fotovoltaice care respecta mediul inconjurator si vor face gradina sau terasa mult mai conviviala, ganditi-va doar la o cina cu prietenii in serile de vara.

Cei care aleg acest sistem inovator opteaza pentru accesorii cu un raport calitate/pret excelent, intrucat sunt puternice si nu consuma energie electrica, ba mai mult lampile solare de exterior sunt foarte versatile pentru ca le poti amplasa oriunde.

Cum sa alegi lampi solare de exterior de foarte buna calitate

Numiti si lampi fotovoltaice datorita prezentei panourilor solare care colecteaza energia solara, spoturile solare cu LED-uri sunt prezente in multe variante si cei care se pregatesc sa le cumpere trebuie sa tina cont de cativa parametri:

  1. Structura

In unele cazuri panoul solar este integrat in corpul lampilor de gradina alimentate cu energie solara, in altele este extern. Designul si structura raspunde nevoilor functionale dar si estetice, astfel ca se poate opta pentru cele mai potrivite spoturi bazate pe mobilierul de gradina, preferand cele mai esentiale sau mai decorative si iarasi, de diferite dimensiuni.

  1. Hidroizolarea

Evident, fiind elemente de amplasat exterior, acestea trebuie sa fie impermeabile si sa reziste la diverse conditii atmosferice si niveluri de umiditate a aerului. Este necesar sa se verifice cu atentie materialele si nivelul de impermeabilitate al lampilor altfel in caz de ploaie vor aparea infiltratii si deci scurtcircuite.