September 30, 2023
masa frigorifica

masa frigorifica

Masa frigorifica, utila deopotriva in restaurante, cofetarii, baruri si supermarketuri

Momentul in care ajung pe masa clientilor reprezinta doar etapa finala a unui traseu complex pe care il parcurg diferitele ingrediente ale unui preparat de calitate. Tot ceea ce se intampla mai inainte isi aduce contributia pentru aspectul, gustul si calitatea mancarurilor.

Pentru ca rezultatul sa fie apreciat chiar si de catre cei mai pretentiosi clienti, este nevoie de echipamente HoReCa de cea mai buna calitate, atat in vederea depozitarii optime a alimentelor, cat si a prepararii lor. De exemplu, folosirea noilor modele de masa frigorifica de la Fresco Expert se dovedeste extrem de utila atat in restaurante si supermarketuri, cat si in cofetarii sau baruri.

De ce sunt apreciate noile tipuri de masa frigorifica?

In functie de model si de caracteristici, un astfel de echipament se dovedeste util in mai multe feluri, intr-o bucatarie profesionala. Mesele reci si mesele de congelare, cu sau fara rebord, dotate cu una pana la patru usi pot fi folosite atat pentru depozitarea alimentelor, cat si pentru prelucrarea acestora.

Agentul refrigerat utilizat respecta in totalitate normele in vigoare atat la nivel national, cat si conform legislatiei europene. In plus, toate modelele sunt dotate cu sisteme de racire statice ori cu ventilatie. si se remarca, de asemenea, printr-un consum redus de energie, raportat la performanta pe care o ofera.

Datorita tuturor acestor caracteristici, o masa frigorifica este utilizata cu succes in mai multe tipuri de unitati de administratie publica: restaurante, cofetarii, patiserii, baruri, firme de catering, autoserviri sau supermarketuri.

Diferenta intre congelare si refrigerare

Mesele frigorifice genereaza doua tipuri de temperaturi, in functie de produsele a caror depozitare trebuie sa o asigure. Este vorba despre temperaturi de refrigerare, situate in jurul sau deasupra valorii de 0 grade, respectiv de temperaturi de congelare, mult mai coborate.

In oferta Fresco Expert exista peste 40 de modele de masa frigorifica pentru refrigerarea alimentelor. Procesul de refrigerare are loc la temperaturi cuprinse in general intre 0 si plus 4 grade Celsius si, astfel, incetineste dezvoltarea microorganismelor si a proceselor chimice, precum cele enzimatice, care altfel ar risca sa produca alterarea alimentelor.

Un produs pe care il puteti achizitiona chiar in acest moment este o masa rece cu o usa si rebord, oferit de compania germana Virtus Group GmbH. Cu capacitatea de 140 de litri, are o temperatura de lucru cuprinsa intre minus 2 si plus 8 grade Celsius si este dotat cu un panou de comanda digital. Atat interiorul, cat si exteriorul sunt realizate din inox si, in plus, este prevazuta cu picioare ajustabile din inox.

Pe de alta parte, procesul de congelare se desfasoara la temperaturi mai mici, cuprinse de regula intre minus 10 si minus 35 de grade Celsius. Ca urmare a conditiilor create in acest fel, apa din alimente cristalizeaza, devenind solida, astfel incat sunt oprite complet procesele chimice ale microbilor si enzimelor, fiind eliminat riscul de alterare a alimentelor.

Dintre echipamentele de acest tip, puteti alege o masa de congelare cu o usa si rebord, cu capacitatea de 140 de litri. Asigura racire ventilata, izolatia are grosimea de 50 de milimetri, iar temperatura de lucru este cuprinsa intre minus 10 si minus 20 de grade Celsius.

Studiati oferta Fresco Expert si puteti alege intre peste 100 de modele de masa frigorifica, realizate de producatori de top pe plan international!