August 10, 2022

Istoria ceasurilor Hamilton

 

Hamilton Watch Company a fost infiintata in Pennsylvania in anul 1892. Primul ceas sub brandul Hamilton, 936, a fost lansat in anul 1893, compania comercializand ceasuri de buzunar si ceasuri de mana pentru urmatoarele generatii. Brandul Hamilton a fost renumit pentru calitatea cronometrului sau, oferind cronometre de ultima tehnologie pentru guvernul american in timpul si dupa primul razboi mondial. In timpul celui de al doilea razboi mondial, compania Hamilton a fost ales ca fiind singurul furnizor de ceasuri, cronometre si dispozitive de sincronizare pentru armata SUA si pentru tarile aliate. Majoritatea vehiculelor militare si navele pentru razboi erau echipate cu cronometre Hamilton. Potrivit arhivelor militare, Hamilton ar fi furnizat peste un milion de produse in timpul razboiului. Astfel ca Hamilton este sinonim pentru ceasurile militare. Acum, Hamilton este membru Swatch.

 

Ceasurile Hamilton sunt fabricate in Elvetia, avand cel mai mare portofoliul de ceasuri de epoca. Hamilton a fost inovator inca de la infiintarea sa din 1892, ceasurile de epoca incluzand mecanisme cuarts fabricate in Elvetia. Acum sunt populare pentru combinatia dintre spiritul american, precizia unica si cea mai avansata tehnologie si mecanism elvetian.

 

De la formarea sa, Hamilton a creat glorie si istorie. La sfarsitul secolului al XIX-lea, el a pus capat accidentelor feroviare candva in numar mare si grave, prin lansarea ceasului de buzunar limitat numit Broadway, fiind caracterizat printr-o fiabilitate si acuratese incomparabile, intrand inca o data in istorie pentru cronometrele excelente.

 

In anul 1928 Hamilton lanseaza ceasul de mana Yankee si isi stabileste locul in topul celor mai cautate ceasuri de mana. In anul 1950 Hamilton stopeaza productia pentru ceasuri de mana si se concentreaza pe fabricarea utilizarii excluvi a armatei SUA.

 

In 1957, Hamilton lanseaza primul ceas digital Ventura din lume, iar in urmatorul an lanseaza primul ceas digital de mana Pulsar. Hamilton devine cunoscut si la Hollywood prin colaborarea sa cu filme de top, industria cinematografica plasand compania in centrul atentiei pe marele ecrane. Multe vedete de la Hollywood au folost ceasurile de mana Hamilton atat in viata reala cat si in filme celebre cum ar fi Independence Day, Fight Club sau Men in Black. Aceste colaborari i-au atras pe iubitorii de orologerie si mai mult sa isi achizitioneze propriul ceas de mana Hamilton.

 

Ceasurile de mana Hamilton sunt disponibile intr-o varietate de modele si culori, sunt fabricate din otel inoxidabil sau titan. Au mecanisme cuart, automate si cronograf. Colectiile principale Hamilton includ Hamilton America Classic Jazzmaster, Hamilton American Classic Shaped, Hamilton American Classic Timeless Classic si sa nu uitam in ultimul rand de Hamilton Khaki Navy.

 

Ceasurile sunt potrivite oricaror stiluri, de la cele elegante la cele sport, atat pentru barbati cat si pentru femei. Pe magazinul online de ceasuri de mana Orologi.ro, gasiti modele cu bratari atat din otel inoxidabil, sau piele naturala, in diverse culori cum ar fi negru, maro, verde, albastru, cu cadrane la fel de colorate, si cu forme diferite, atat pentru femei cat si pentru barbati.

 

Intra pe magazinul Orologi.ro si fa un cadou pe viata cuiva drag sau chiar tie!