June 22, 2024

Incalzirea pe timp de iarna: Sfaturi pentru a economisi energie in aceasta iarna

Construirea unui sistem de incalzire pe timp de iarna poate fi costisitoare, dar este important sa luati masuri pentru a reduce consumul de energie. Costul incalzirii unei locuinte se poate aduna rapid si chiar si schimbarile mici pot face o mare diferenta. Iata cinci sfaturi pentru a va ajuta sa economisiti energie in aceasta iarna:

Izolati-va casa

Puteti realiza economii semnificative de energie prin izolarea casei dvs. Acest lucru poate ajuta la reducerea costurilor de incalzire cu pana la 50%, in functie de climatul casei dvs.

Dati mai incet termostatul

Scaderea temperaturii termostatului in timpul iernii va poate ajuta sa economisiti energie. Este adesea mai usor sa reglati termostatul decat sa renuntati la caldura. Multi oameni au decis sa renunte la “luxul” de a-si mai porni sursele de incalzire pe timpul iernii datorita costurilor ridicate la facturile de gaz sau curent. Acest lucur nu reprezinta o solutie, doearece alte cheltuieli se vor strecura in gospodaria acestora. Poate fi vorba despre o raceala cauzata de temperatura scazuta din apartament, defectiuni ale instalatiilor, astfel, toate aceste lucruri pot duce la cheltuieli suplimentare.  Daca folositi centrale termice Motan moderne, va fi mult mai usor sa reglati centrala pentru ca acestea vor fi usor de programat si de setat la temperatura optima.

Folositi articole pentru incalzire pe timpul iernii

Aparatele electrocasnice pot face o mare diferenta cand vine vorba despre factura dvs. de energie. Cautati aparate care sunt eficiente din punct de vedere energetic.

Verificati factura de energie

Fiti cu ochii pe factura dvs. de energie in fiecare luna pentru a vedea ce zone pot fi imbunatatite. Acest lucru va va ajuta sa identificati costurile si oportunitatile de economisire. Multa lume face greseala de a apela la improvizatii pentru a face economie la energie, insa aceste improvizatii pot fi periculoase, chiar fatale in unele cazuri.

Nu uitati sa setati caldura intr-un mod rezonabil

Ce inseamna asta? Ca va trebui sa va ganditi la consum si la modul in care centrala consuma pe timpul noptii sau pe timpul zilei. Este foarte important sa tineti cont si de faptul ca pe timpul noptii puteti seta centrala mai mica si nu veti avea nevoie de alte modificari ale temperaturii. Un alt aspect la fel de important este faptul ca puteti sa setati centrala pentru perioadele in care nu sunteti acasa, astfel incat sa nu consume la fel de mult. O temperatura de 17 grade pe timpul zilei este mai mult decat utila pentru plante, daca nu ai animale de companie care sa aiba nevoie de temperaturi mai ridicate. Tineti cont de modul in care este configurata casa pentru a obtine temperatura necesara pentru fiecare moment al zilei, in functie si de modul in care utilizati spatiile astfel incat sa puteti economisi si sa folositi caldura rezonabil.

Aceste solutii nu vor aduce bogatie peste noapte si nu vor rezolva toate problemele noastre financiare, insa sunt binevenite pentru a invata sa fim mai cumpatati si pentru a ne asigura facturi mai mici.