June 21, 2024

Cum sa prevenim frizz-ul vara cu Davines?

In timpul verii, soarele intens, umiditatea si temperaturile ridicate pot cauza probleme serioase pentru parul nostru, lasandu-l uscat si frizzy. www.haircare.ro vine cu produsele perfecte de la Davines: un tratament hidratant, conceput pentru a mentine parul sanatos si neted pe toata durata verii.

De ce apare frizzul si cum il putem combate?

Frizzul este cauzat de factori genetici, umiditate si deteriorarea parului. In special vara, parul absoarbe umiditatea din aer, ceea ce duce la ruperea legaturilor de hidrogen din structura firului de par, rezultand un aspect bufant si nedefinit. Parul cret si cel tratat chimic sunt deosebit de vulnerabile la aceste efecte. Alte cauze comune ale frizzului includ:

 • Genetica: Unele persoane sunt pur si simplu mai predispuse la frizz din cauza structurii naturale a parului.
 • Produse de styling: Folosirea excesiva a uscatoarelor, placilor de indreptat si altor instrumente de styling care aplica caldura poate deteriora parul si poate accentua frizzul.
 • Produse chimice: Vopsirea sau decolorarea frecventa a parului poate deshidrata si deteriora cuticula, facand parul mai predispus la frizz.

Davines ofera un ritual special anti-frizz in trei pasi simpli, folosind gama LOVE Smoothing, care include sampon, masca si produs de styling.

Pasul 1: Samponul

Curatarea este primul pas esential. Samponul LOVE Smoothing, cu extract de maslin Minuta, ajuta la sigilarea cuticulelor, reducand frizzul si pregatind parul pentru hidratare. (Durata: 1-2 minute)

Pasul 2: Masca

Pentru a proteja parul impotriva umiditatii, masca instant LOVE Smoothing se aplica pe parul umed si se lasa sa actioneze timp de 30 de secunde. Aceasta asigura o hidratare profunda si protectie impotriva factorilor de mediu. (Durata: 3 minute)

Pasul 3: Styling-ul

Ultimul pas este aplicarea LOVE Smoothing Perfector pe parul uscat cu prosopul. Acesta sigileaza cuticulele si ofera protectie suplimentara, lasand parul neted si pregatit pentru coafare. (Durata: 10 minute)

Cum sa ii oferim hidratare si control suplimentar parului blond?

Parul blond sau decolorat necesita o atentie speciala vara. Pentru a combate efectele nocive ale soarelui, apei sarate si clorului, Davines recomanda combinarea produselor din gama LOVE Smoothing cu cele din linia Heart of Glass, special concepute pentru parul blond. Iata ritualul specific pentru parul blond:

 • Aplica si clateste samponul LOVE Smoothing.
 • Daca parul este decolorat sau tratat, foloseste Heart of Glass Instant Bonding Glow si clateste din nou.
 • Aplica balsamul LOVE Smoothing, lasa-l sa actioneze 2-5 minute, apoi clateste cu apa calda si usuca cu prosopul.
 • Aplica LOVE Smoothing Perfector pe parul uscat cu prosopul.
 • Finalizeaza cu Heart of Glass Sheer Glaze pentru hidratare si protectie suplimentara.

Sfaturi suplimentare pentru un par sanatos vara

Pe langa ritualul Davines, este important sa urmezi cateva reguli de baza pentru a-ti proteja parul vara:

 • Bea suficienta apa pentru a mentine parul hidratat din interior.
 • Foloseste palarii sau sepci pentru a proteja parul de razele UV.
 • Redu utilizarea uscatoarelor si placilor de indreptat parul pentru a preveni deteriorarea suplimentara.
 • Foloseste produse leave-in care ofera protectie impotriva caldurii si umiditatii.
 • Clateste parul cu apa rece la finalul dusului pentru a ajuta la sigilarea cuticulelor si reducerea frizzului.

Prin urmarea acestor pasi si folosind produsele potrivite, parul tau va ramane sanatos, hidratat si fara frizz pe toata durata verii. Davines iti ofera solutiile necesare pentru a te bucura de un par superb, indiferent de provocarile verii. Iar cu o rutina de ingrijire adecvata, poti spune adio frizzului si te poti bucura de par neted si stralucitor toata vara.