April 25, 2024

Cum să înveți engleza de la zero: 5 sfaturi utile

Astăzi lumea devine din ce în ce mai interconectată și mai interdependentă, competența în alte limbi este o abilitate vitală care îți oferă oportunitatea de a interacționa cu lumea mai repede și mai semnificativ – fie în cartierul tău, fie la mii de kilometri distanță.

Limba engleză te ajută să rămâi conectat atât la toate schimbările rapide care se întâmplă în jurul tău, cât și la oameni, diferite culturi și oportunități profesionale.

Primii pași  în studierea limbii engleze sunt cei mai dificili. Obiectivul este să fii constant și să nu-ți pierzi concentrarea. Dacă scopul tău este să înveți limba engleză de la zero, aceste sfaturi te vor ajuta să ai succes.

  1. Stabilește-ți scopurile

De ce vrei să înveți limba engleză? Îți va oferi noi avantaje la locul de muncă sau vei putea să comunici mai ușor cu rudele din străinătate? Vrei să călătorești mai ușor sau dorești să descoperi culturi noi?

Fă o listă cu nevoile tale. Acest lucru îți va permite să alegi cel mai bun curs și materiale cu care să înveți limba engleză.

  1. Învață ascultând

Nu te limita doar la lectura cărților. Manualele sunt grozave pentru a vă învăța despre gramatică și vocabular, dar s-ar putea să nu fie de mare ajutor atunci când vine vorba de a desfășura o conversație. Dacă vrei să înveți să vorbești engleză, învață ascultând și nu citind. Ascultând mai mult, vei putea învăța vocabularul și gramatică utile cu ușurință.

  1. Etichetează-ți lucrurile din casă

Acesta este un mod rapid și ieftin de a-ți îmbunătăți cunoștințele despre vocabularul articolelor de zi cu zi din casă. Tot ce trebuie să faci este să scrii numele lucrurilor din casă pe bucăți mici de hârtie și să le lipești de articolul respectiv.

După aceasta, de fiecare dată când vei folosi aceste obiecte, vei citi cuvântul și îl vei încorpora în memorie. Acest lucru este grozav pentru cei care învață engleza de bază.

  1. Înregistrează-ți pronunția

Profită la maximum de recorderul de pe smartphone și exersează pronunția. Aceasta este o modalitate bună de a învăța pronunția, deoarece s-ar putea să o cunoașteți atunci când o auziți prima dată, și să o uitați mai târziu.

De asemenea, păstrând înregistrările îți poți monitoriza propriul progres în timp.

  1. Fii realist

Este extrem de comun ca studenții începători să-și dorească să-și îmbunătățească limba engleză într-un ritm nerealist. Stabilește-ți obiective mari, dar fii sincer în ceea ce poți realiza și nu pune presiune pe tine în cazul în care simți că ai nevoie de mai mult timp.

Procesul de studiere a limbii este unul îndelungat și continuu, dar cu un curs de engleză online potrivit, poate deveni ușor și distractiv.