December 1, 2023

Cum sa ajustezi masura unui hanorac

Daca ti-ai cumparat un hanorac si ti-ai dat seama ca e prea mare, nu-ti face griji. Poti micsora tesatura cu usurinta pentru a se potrivi mai bine. Incearca sa inmoi hanoracul in apa fierbinte sau clocotita si regleaza caldura ridicata a masinii de spalat pentru a spala imbracamintea. Daca nu se strange suficient dupa utilizarea masinii de spalat si a uscatorului, trece un fier de calcat peste hanoracul umed. Cu orice metoda, poti micsora haina pe placul tau. Hanoracele sunt unele dintre cele mai des utilizate haine.

Verifica eticheta pentru instructiuni de spalare si tipul de material. Verifica eticheta hanoracului pentru instructiuni specifice de spalare. Unele tesaturi se micsoreaza usor cu caldura, in timp ce altele nu se micsoreaza deloc. In cazul in care eticheta spune spala imbracamintea cu apa rece, poti sa-l speli cu apa calda pentru a-l micsora.  De exemplu, bumbacul se micsoreaza usor, precum si amestecul de bumbac si poliester Tesaturile sintetice, cum ar fi nailonul nu se micsoreaza.

Spala hanoracul cu apa fierbinte la prima incercare de a-l micsora. Pentru a face acest lucru, pune hanoracul intr-o chiuveta curata si lasa apa fierbinte sa curga peste el timp de 5 la 10 minute. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se verifica dimensiunea sa.

Daca esti multumit de dimensiunea lui, il poti spala in mod normal.

Daca vrei sa-l micsorezi si mai mult, utilizeaza apa clocotita, masina de spalat sau uscator.

Pentru a verifica dimensiunea, tine hanoracul la inaltimea trunchiului si observa-l in oglinda.

Poti pune hanorace de bumbac in apa clocotita pentru a micsora tesatura. In cazul in care hanoracul nu se micsoreaza suficient dupa utilizarea apei calde, se fierbe o oala mare de apa. Cand apa incepe sa fiarba, inmoaie imbracamintea, aseaza capacul si opreste caldura. Apa clocotita ajuta hanoracul sa se micsoreze si mai mult.

Daca vrei sa micsorezi hanoracul cu o dimensiune, lasa-l in apa timp de 10 pana la 15 minute.

Daca te astepti sa-l micsorezi cu doua dimensiuni, lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei.

Nu face asta daca speli un hanorac din poliester. Temperaturile ridicate pot face materialul dur sau rigid. Poliesterul nu trebuie incalzit la mai mult de 80oC (178oF).

Poti plasa de asemenea, hanoracul in chiuveta si se toarna apa clocotita.

Regleaza masina de spalat pe apa calda Dupa umezirea hanoracului cu apa fierbinte sau clocotita, pune-l in masina de spalat. Poti spala cu alte articole de imbracaminte pe care doresti sa le micsorezi. Selecteaza greutatea incarcaturii de imbracaminte si toarna 1 capac plin de detergent de rufe. Dupa spalarea hanoracului, verifica dimensiunea acestuia inainte de a-l pune in uscator.

Pentru a micsora si mai mult, utilizati ciclul mai lung de spalare al masinii de spalat rufe. Daca doriti doar sa micsoreze hoodie 1 dimensiune, puteti utiliza ciclul normal de spalare.

Daca speli o sarcina mica de haine, ai nevoie doar de o jumatate de capac de detergent.

Cand verifici dimensiunea hanoracului, tine-l umed in fata trunchiului si pune-l in oglinda. Odata ce este uscat, il poti proba pentru a vedea cum arata pe tine.