December 1, 2023

Cum poti alege o freza electrica de unghii?

Freza electrica este un instrument obligatoriu pentru fiecare tehnician de unghii. Mai ales pentru cei care isi pretuiesc timpul si efortul. Poate fi folosita pentru repararea manichiurii, indepartarea produsului si intretinere, dar si pentru manichiurile noi. De asemenea, o freza electrica unghii poate fi folosita pentru oja semipermanenta sau pentru oja clasica.

Cum se alege o pila electrica de unghii?

Iata mai multe aspecte la care sa fii atent in momentul in care iti cumperi o pila electrica de unghii astfel incat sa te asiguri ca obtii cele mai importante avantaje de la ea.

  1. Putere aparat

Nu are nicio legatura cu viteza de rotatie. Se arata de obicei pe pila electrica sau vine impreuna cu documentele tehnice. Se masoara in Volti (nu puterea de intrare!) si ar trebui sa fie mai mare de 30 V. Daca vezi ca o pila electrica are puterea de  15 sau 20 V, inseamna ca este recomandata persoanelor care o folosesc rar pentru manichiura.

  1. 2. Calitate mandrina

In piata exista 2 tipuri de mandrine : mandrine cu micromotor incapsulat – mai ieftine, mai usoare insa mai putin performante si mandrine cu micromotor pe carbuni – mai scumpe, putin mai grele insa mai performante

  1. Viteza de rotatie a mandrinei

Viteza ar trebui sa fie de cel putin 30 000 RPM. Nu vei lucra prea mult la viteza maxima, dar trebuie sa ai un dispozitiv puternic. Este la fel cu a conduce o masina. De obicei nu conduci cu viteza maxima, nu? Dar ai posibilitatea de a o face, asa ca atunci cand este nevoie poti utiliza si o viteza mai mare. Viteza mica este recomandata manichiuristelor la inceput de drum in aceasta meserie. Exista riscul de accident daca nu aveti experienta in pilirea unghiilor la viteze mari de 30 000 sau 35 000 rotatii pe minut.

  1. 4. Greutate mandrina

Daca este prea grea, nu vei putea lucra rapid si nu te vei simti confortabil. Mainile si incheieturile vor incepe sa doara dupa o zi lunga de lucru cu o astfel de piesa de mana. De obicei mandrinele performante sunt mai grele iar mandrinele mai putin performante sunt mai usoare. Alegerea tine doar de cat de des utilizati freza electrica.

5.Standard 3/32 de biti

Este un aspect foarte important. Vei avea nevoie de o multime de biti diferiti pentru a lucra. Este extrem de greu sa gasesti biti de dimensiuni „non-standard” si asta inseamna ca pila trebuie sa ii foloseasca pe cei mai comuni disponibili in magazine.

De ce ai nevoie de o pila electrica?

Gelul si oja semipermanenta sunt mai dure decat oja normala si vei avea mult de munca in momentul in care trebuie sa le dai jos de pe unghii. Partea buna este ca atunci cand folosesti o pila electrica timpul se diminueaza considerabil si in plus, vei depune mai putin efort. Cu ajutorul unei pile electrice de buna calitate, lucrarile de constructie, intretinere si chiar indepartare a unghiilor cu gel se vor face mult mai simplu si mai usor.

Un avantaj la fel de important este faptul ca clientul tau va fi mai relaxat. In momentul in care folosesti o pila de carton il vei tot misca si la final va ajunge frustrat din cauza tratamentului aplicat si din cauza ca trebuie sa astepte mult. De asemenea, vei face si economii pentru ca va trebui sa tot schimbi pilele daca folosesti variante clasice de pile pentru unghii deoarece la o singura intretinere poti strica mai multe.