September 30, 2023
cantare electronice

Cum este un cantar electronic comercial diferit de alte cantare?

Daca afacerea ta se ocupa cu vanzarea de produse in functie de greutate, atunci utilizarea unor cantare electronice este indispensabila pentru buna functionare a activitatii de zi cu zi.

In multe tari, printre care si Romania, cantarele electronice folosite cu scop comercial trebuie omologate conform legislatiei europene, de asemenea, verificarea metrologica anuala este si ea obligatorie pentru proprietarii acestor aparate.

In acest articol ne vom concentra pe numeroasele utilizari ale cantarelor electronice in cadrul afacerilor de vanzare cu amanantul si vom prezenta cat de versatile pot fi. Aceste cantare difera de cantarele obisnuite prin faptul ca sunt capabile sa calculeze pretul pe baza greutatii unui articol.

Ele sunt dotate cu un software special care le permite utilizatorilor sa puna produsul pe cantar, sa selecteze tipul produsului, cantarul calculand automat pretul unitar si pretul total.

Pe langa abilitatile de calcul si aprobarea legala pentru comert, exista cateva caracteristici esentiale pe care ar trebui sa le aiba orice cantar electronic comercial. Iata care sunt acestea!

  • Functia de cautare a produselor este foarte utila mai ales daca folosesti cantarul in cadrul unui magazin cu foarte multe produse. Acestea permit utilizatorilor sa stocheze o lista a produselor cu informatiile asociate acestora, precum pretul per kilogram.
  • Tastatura completa, cu coduri de culori, este si ea foarte utila, facand tastarea mult mai usoara, intuitiva.
  • Un afisaj dublu, atat pe fata cat si pe spate, este o caracteristica importanta a cantarelor electronice. Afisajul pentru clienti elimina confuzia si potentialele discrepante.
  • Capacitatea de a calcula preturile si de a le afisa in mai multe valute este utila daca un magazin este aproape de granita sau intr-un oras turistic.

Magazine cu amanuntul

Cantarele electrice sunt utilizate cel mai des in unitatile de vanzare cu amanuntul, unde articolele sunt vandute individual sau in vrac, in functie de greutatea lor.

Tarabe din piata

De asemenea, cantarele comerciale sunt indispensabile pentru comerciantii din piete si targuri, ce au standuri cu produse proaspete, unde sunt folosite pentru a cantari fructe, legume, carne, produse lactate, grane, iar exemplele pot continua. In acestea situatii, cantarele dotate cu o baterie reincarcabila sunt ideale, deoarece, de multe ori, vanzatorii nu au posibilitatea de a conecta aparatura la reteaua de electricitate.

Macelarii

Carnea este un alt produs popular care este vandut si in gramaje mici, per suta de grame. Macelarii folosesc cantare electrice pentru a se putea asigura ca produsele sunt cantarite cu precizie, pastrand in acelasi timp standardele de sanatate si siguranta alimentara.

Vremurile in care cantarele comerciale de moda veche erau folosite s-au dus. Lumea afacerilor din ziua de azi functioneaza pe baza de acuratete si eficienta, ceea ce este valabil mai ales in cazul unitatilor ce se ocupa cu comertul cu amanuntul.

In acest articol au fost prezentate doar cateva dintre caracteristicile esentiale pe care un cantar electronic al trebui sa le aiba si domeniile in care prezenta acestora este indispensabila.

Daca ai intrebari despre cum poti implementa cantarele electronice de vanzare cu amanuntul in afacerea ta, specialistii Cria Soft iti vin in ajutor. Acestia iti raspund la orice intrebari si nelamuriri pe care le ai si iti ofera o gama variata de cantare electronice si aparatura fiscala pentru o eficienta maxima la locul de munca!