December 1, 2023
sedinte foto de Craciun

Cum alegem fotograful de nou nascuti

Felicitari daca tocmai ati aflat ca asteptati un copil, este un moment de fericire pentru intreaga familie. A deveni parinte este o binecuvantare uriasa!

Printre deciziile pe care va trebui sa le luati in curand ca parinti, este si aceia de a va ocupa de partea de amintiri, mai ales ca momentele cu bebe sunt unice, el se va schimba de la o zi la alta foarte mult. Trebuie sa alegeti un fotograf nou nascuti care sa se ocupe de fotografiile pentru nou-nascut dar si pentru familia ta.

Incepeti sa cautati fotograful din timp, chiar din timpul inceputul sarcinii. Multi fotografi care organizeaza sedinte foto nou nascuti sunt foarte solicitati si au programari facute pe 2-3 luni, daca amanati este posibil sa nu reusiti sa prindeti un loc in primele 14 zile din viata lui bebe, cand el doarme foarte mult si poate fi asezat mai usor in timpul sedintelor foto.

Chiar daca exista multi fotografi nou-nascuti in Bucuresti, asa cum spuneam mai sus de obicei acestia sunt rezervati cu multe luni in avans. Multe familii fac rezervari cu intarziere in timpul sarcinii, dar apoi se lupta sa gaseasca pe cineva cu disponibilitate in saptamanile de dupa data de nastere a copilului lor.

Un lucru pe care trebuie sa-l subliniez este ca alegerea unui fotograf pentru bebelusi pe care urmeaza sa-l angajezi nu este o decizie care ar trebui sa fie grabita. Va doriti sa gasiti fotograful perfect pentru familia voastra, unul cu care sa va intelegeti bine si la care sa reveniti si pentru alte sedinte de familie. Trebuie sa simti ca poti avea incredere in fotograful ales.

sedinte foto de Craciun

Bugetul pentru fotografii

Un aspect important cand alegeti fotograful este si pretul sedintelor foto. Exista fotografi care fac sedinte foto pe bani putini, insa nu va asteptati la calitate sau atentie la detalii. Sunt si multi fotografi care au investit mult in studio, in accesorii si recuzita, care folosesc numai lucruri de calitate si care dezinfecteaza dupa fiecare sedinta foto. As zice ca nu mergi toata ziua la fotograf si cu siguranta nu este ceva la care poti face un compromis, la fotografii trebuie calitate.

Unii fotografi vin ei la tine acasa si organizeaza acolo un mini studio. Nu va recomand, acesti fotografi aduc de obicei o gama limitata de recuzita si echipamente de iluminat.

Fotografia de nou-nascut este o modalitate foarte buna de a capta inocenta primelor zile din viata bebelusului. Trebuie sa stiti ca o sesiune de studio poate dura doua pana la patru ore, depinde foarte mult de starea lui bebe, de cat de dispus este sa coopereze in ziua aceia.

Puteti alege de asemenea sa reveniti la fotograf periodic, gen cu ocazia sarbatorilor de iarna la pentru sedinte foto de Craciun sau de aniversarea celui mic.