August 9, 2022

Cum ajutăm un nou cățeluș și o pisică să se înțeleagă – Pisicile și câinii pot fi prieteni!

Ok, majoritatea dintre noi știm exercițiul. Adu un nou pisoi sau un cățeluș acasă și te rogi ca acesta să se înțeleagă bine cu celălalt animal de casă. Și, din păcate, de multe ori se pare că nu este așa. Dar s-ar putea să fiți surprins de modul în care îl puteți ajuta pe noul dvs. animal de companie să se înțeleagă cu celălalt animal de companie. Este într-adevăr destul de ușor și sperăm că acest articol vă va ajuta să realizați acest lucru.

În primul rând, ar trebui să vă dați seama că animalele precum câinii și pisicile se protejează în mod natural de ele însele în jurul celorlalte animale. Mai ales în jurul altora pe care nu-i cunosc. Da, veți găsi cățelușul care vrea doar să se joace cu o pisică, dar de obicei nu veți găsi acest lucru invers.

 

Iată deci scenariul: fie aveți deja un cățeluș sau o pisicuță acasă și aduceți acasă un nou animal de companie (de celălalt tip), fie vă aduceți acasă amândoi în același timp. (Ceea ce este exact ceea ce am făcut de MULTE ori!) Pe ivu.ro puteti gasi atat caini cat si pisici ca si animale de companie.

 

Cum îi puteți ajuta să se înțeleagă și să învețe chiar să se iubească unul pe celălalt? Iată câțiva pași de bază:

 

1 … Asigurați-vă că nu le lăsați să împărtășească un fel de mâncare SAU să le așeze mâncărurile apropiate. Păstrați-le separate unul de celălalt. Nu este nimic mai rău decât două animale care se simt amenințate una de cealaltă din cauza hranei. Deci, asigurați-vă că acesta este primul lucru pe care îl faceți!

 

2 … NU și nu vreau să acționez NICIODATĂ nervos în jurul lor atunci când sunt apropiați. VOR prelua acest lucru și vor provoca și mai multă tensiune între ei. Dacă acționați în loc așa cum vă așteptați să fie OK unul lângă celălalt, atunci acest lucru vă va ajuta enorm!

 

3 … Când încep să lupte, asigurați-vă că NU strigați și nu țipați la ei. Acest lucru va cauza doar și mai multă tensiune și, de obicei, fiecare își va acționa agresivitatea și mai mult.

 

4 … Iată marele secret care funcționează de cele mai multe ori! – SA LE LUPTE! Da, am spus bine – „Lasă-i să se lupte!” … Toate acestea fac parte din procesul care trebuie să se întâmple aproape întotdeauna. Deci, așteptați-vă că la început se va întâmpla. Unul sau altul va ieși la sfârșit ca șef. Este doar așa cum este în relațiile dintre animale. Așadar, nu vă fie teamă să îi lăsați să se cunoască.

 

Acum, citiți din nou # 4, dar înțelegeți ceva foarte important. NU sugerez să îi lăsați pur și simplu să lupte și să riscați să se omoare unul pe celălalt. Nu-i o idee buna. Va exista timp, într-adevăr, va trebui să le separați dacă devine prea dur. Dar dacă acest lucru se întâmplă și veți păși, asigurați-vă că NU țipați și nu țipați la ei. Amintiți-vă că această luptă este procesul natural și de cele mai multe ori trebuie să se întâmple dacă vor vreodată să se înțeleagă. Știu ciudat, dar foarte adevărat în experiența mea!

 

ȘI, ar trebui să fii conștient de faptul că există momente în care nimic nu va funcționa și cele două animale NU se vor înțelege niciodată. Acesta este motivul pentru care ar trebui să aveți grijă să selectați atât un câine cât și o pisică care nu au personalități alfa (dominante). Aceasta este o rețetă pentru dezastru! Cu toate acestea, dacă selectați cele două animale cu atenție, atunci nu ar trebui să aveți probleme să-i ajutați să se înțeleagă!