December 1, 2023

Cum a trecut Playmobil de la o figură simplă si zâmbitoare, la un renume mondial

Filmele si jucariile Playmobil se bazează pe cea mai vândută linie de jucării produse de Brandstätter Group în Germania. Cu o față zâmbitoare de copil fără nas, personajul esențial Playmobil a vândut mai mult de 3 miliarde de unități de când a fost introdus în 1974. Potrivit site-ului Playmobil, vânzările în 2018 au fost de 748 de milioane de euro sau aproximativ 844 de milioane de dolari. Jucăriile acestea sunt vândute în aproape 100 de țări din întreaga lume.

 

Jucăriile Playmobil le permit copiilor să se bucure cu ușurință de minunea jocului indiferent unde se află. Aceste jucării sunt concepute pentru ca copiii să se bucure atât de acasă, cât și din mers. Așadar, sunt perfecte pentru excursii, dormiți la casa bunicii sau pentru orice situație în care copiii vor fi departe de casă pentru o vreme. Ele sunt foarte drăguțe, durabile și reprezinta o modalitate excelentă pentru copii de a se juca și de a-și folosi imaginația, indiferent unde se află.

 

sursa: kizo.ro

Cum a inceput totul?

Playmobil a fost creat de inventatorul Hans Beck, un tamplar bine instruit care căuta să dezvolte o jucărie pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani. La o înălțime de aproximativ 3 inci, figura umană la scara 1:24 pe care a inventat-o se potrivește ușor în mâna unui tânăr și nu necesită o mulțime de abilități motorii pentru te juca.

 

Primele seturi Playmobil au inclus cavaleri, nativi americani și muncitori în construcții. Cu fețele lor plăcute și mișcările limitate, jucăriilor le lipsea un singur lucru: imaginația. Copiii au fost liberi să creeze scenarii de joacă care au fost la fel de creative și nelimitate pe cât le-ar putea fi propriile minți.

 

„Aș pune micile figuri în mâinile lor fără să spun nimic despre ceea ce erau”, a spus Beck pentru “The Christian Science Monitor” într-un interviu din 1997. „Le-au acceptat imediat … au inventat scenarii scurte pentru jucarii. Nu s-au săturat niciodată să se joace cu ele. ”

 

Potrivit lui Beck, care a murit în 2009, popularitatea continuă a jucăriei are mult de-a face cu “fingerspitzengefuhl”, un cuvânt german care înseamnă „o sensibilitate specială în vârful degetelor”. Mâinile mici o puteau simți în timp ce manevrau figurinele in noi lumi de inventivitate jucăușă.

 

„Figurinele mele erau destul de simple, dar le permiteau copiilor loc pentru imaginația lor”, a spus el în articolul citat mai devreme.

 

De-a lungul anilor, linia Playmobil a crescut pentru a include o gamă largă de personaje, precum și accesorii, clădiri, vehicule și chiar animale. Sute de figuri și seturi de joacă diferite au fost create, produse pentru a menține brandul proaspăt pentru copiii, ca să nu mai vorbim de colecționarii interesați de oferte noi.

 

 

Aceste produse includ aproape orice, de la construcții, poliție, pompieri, sport, istorie, spațiu, îngrijire a sănătății, cultură și multe altele. Seturile sunt la fel de diverse: pirații de gheață în snowmobile, stație de pază de coastă cu far, o zona mistica a zăpezii și vehicule de cercetare pe Marte.

 

Copiii se pot juca cu castele, nave de pirați, spitale, ferme, brutării, atelierul lui Moș Crăciun, chiar și un coloseum roman. Unele dintre personajele și accesoriile istorice sunt considerate atât de exacte, încât entuziaștii adulți vor cumpăra sute din ele pentru a construi diorame și planuri de bătălii antice și alte scene. Personajele sunt suficient de bine cercetate și detaliate – până la scuturi și arme cu aspect autentic – încât fanii istoriei le vor include în afișaje mari care descriu un eveniment din antichitate.

 

Bucura-te de o gama completa de jucarii si figurine PlayMobil in magazinul Kizo.ro! Ai preturi speciale, livrare rapida si oferte promotionale fara egal!!