In Transilvania, exista peste 100 de castele si cetati. Valoarea lor este incomensurabila, gazduind multi nobili ale caror vieti au fost complet schimbate dupa al Doilea Razboi Mondial. Averea lor a fost confiscata, unii proprietari de pamant au reusit sa fuga din Romania, altii au cazut prada saraciei. Acesti nobili transilvaneni au parasit Romania cu o mostenire arhitecturala unica, iar in fiecare an din ce in ce mai multi turisti din intreaga lume viziteaza aceste cladiri pretioase.
Pentru cei care vor sa viziteze castele in Mures prezentam mai multe astfel de obiective turistice. Recomandarea noastra este sa ramai in zona pentru mai multe zile, astfel incat sa poti vizita relaxat toate obiectivele turistice de aici.
Castelul Bran
De-a lungul timpului, unele castele si conace transilvanene s-au pastrat mai bine, in timp ce altele au fost reduse la ruine care nu au nimic in comun cu maiestuoasele structuri originale. Dintre toate aceste mosteniri arhitecturale se remarca celebrul Castel Bran, un monument istoric de nepretuit situat pe Pasul Bran-Ruckel, la doar 30 km de Brasov. Castelul Bran este, fara indoiala, unul dintre cele mai cunoscute monumente din tara noastra, iar faima sa a depasit de mult granitele Romaniei. Initial, Castelul Bran a fost o cetate defensiva, dar in anul 1920 cladirea initiala a fost transformata in aceasta minunata cladire pe care o putem admira astazi.
Castelul Corvinilor
Unul dintre cele mai reprezentative obiecte culturale ce reflecta influenta arhitecturii gotice romanesti este Castelul Corvinilor din Hunedoara. Aceasta cladire frumoasa este considerata unul dintre cele mai minunate castele din lume, iar in fiecare an zeci de mii de vizitatori apreciaza unicitatea cladirii si simt ca se afla in mijlocul unei povesti. Castelul Colvin este o cladire maiestuoasa cu turnuri si forturi.
Cetatea Rasnov
Numeroase forturi infrumuseteaza tinuturile Transilvaniei, printre care si Cetatea Rasnov, construita de locuitori in Evul Mediu, pe un deal stancos inconjurat de padure. Cetatea Rasnov este una dintre cele mai vechi zone fortificate din Romania, in special cladirile adaptate terenului accidentat. Unul dintre cele mai bine conservate monumente din Romania este cetatea Fagarasului situata in partea nord-centrala a depresiunii Fagarasului. Cladirea este cunoscuta si pentru caramida rosie din care a fost construita, nuanta care aduce culoare intregii zone.
Cetatea Brasovului
Daca ajungeti in Transilvania, nu trebuie sa ratati Cetatea Brasovului, un loc cu o indelungata istorie, consemnata in 1580. Cetatea Brasovului a fost unul dintre cele mai importante puncte de aparare din Transilvania in Evul Mediu si este acum o atractie populara pentru turistii din toate colturile. Cetatea Brasovului este in prezent o marturie a trecerii timpului si recreeaza o mica bucatica din atmosfera medievala specifica acelei epoci.
Cetatea de la Sighisoara
Cetatea medievala Sighisoara este unica cetate medievala care este in continuare locuita. Nu s-au modificat multe in ultimele 8 secole, dar a ramas in stare perfecta. Fereastra asupra vietii medievale, locuri romantice, stradute inguste si cladiri fermecatoare – toate acestea fac din Sighisoara un oras bogat in cultura si istorie. Un alt punct important este Casa Vlad Dracul, mai precis, locuinta tatalui lui Vlad Tepes. Se spune ca domnitorul s-a nascut in 1431, chiar in acea casa, dar nu s-au aflat dovezi concrete prin care sa se sustina acest fapt.
Romania are multe minuni arhitecturale, dar nicaieri ca Transilvania. Vizitati si aceste capodopere si bucurati-va de aerul medieval simtit pe deplin! Cu siguranta veti gasi si alte activitati de facut in zona astfel incat sa variati cat mai mult atmosfera concediului si sa tineti ocupati inclusiv copiii, atunci cand calatoriti alaturi de ei.
More Stories
Culoare, textura si material: cum sa iti personalizezi pavajul exterior
Sfaturi Valoroase pentru Alegerea unei Formații de Nuntă în București
Idei de nail art pentru unghiile scurte și îngrijite