April 23, 2024
rolul aminoacizilor

Beneficiile aminoacizilor BCAA

Daca sunteti un pasionat de fitness, veti fi auzit cel putin o data de beneficii BCAA, adica aminoacizi cu lant ramificat. Dar ce sunt si la ce sunt buni? Citeste mai departe pentru a descoperi cele 5 beneficii pe care acestia le ofera organismului tau! Exista 20 de aminoacizi diferiti in organism, dintre care 9 sunt considerati aminoacizi esentiali, deoarece organismul nu ii poate produce singur si, prin urmare, trebuie sa ii luam prin intermediul alimentelor (in special pui, peste, lapte, branza, oua, nuci etc.) sau al suplimentelor alimentare. BCAA, OnFit sau aminoacizii cu lant ramificat sunt un grup de 3 aminoacizi esentiali numiti: leucina, izoleucina si valina. Acesti 3 aminoacizi sunt utilizati pe scara larga si foarte apreciati in lumea fitness-ului si a culturismului, deoarece ofera diverse beneficii. Haideti sa descoperim impreuna cele mai importante 5 beneficii pe care le puteti obtine prin administrarea lor.

Ajuta la cresterea musculara

In lumea fitness-ului, BCAA-urile sunt luate in principal pentru a creste masa musculara. Aminoacidul leucina stimuleaza sinteza proteinelor musculare, care este un proces cheie in dezvoltarea musculara. Un studiu a aratat ca utilizatorii care au luat 5,6 grame de BCAA dupa antrenament au avut o sansa cu 22% mai mare de a creste sinteza proteinelor musculare.

Amelioreaza durerile musculare

Studiile arata ca BCAA-urile ajuta la reducerea durerii musculare enervante de dupa antrenament, care apare de obicei la 12-24 de ore dupa antrenament si poate dura pana la 72 de ore. S-a dovedit, de asemenea, ca BCAA reduc leziunile musculare. In plus, s-a dovedit ca suplimentele BCAA accelereaza recuperarea musculara.

Acestea reduc oboseala de dupa antrenament

Aminoacizii cu lant ramificat sunt foarte buni pentru a reduce oboseala de dupa antrenament, ceea ce s-a demonstrat ca duce la o performanta mai buna in timpul antrenamentului. Si cu totii ne dorim un antrenament eficient, nu-i asa?P

Previn atrofia musculara

BCAA previn atrofia musculara, adica reducerea volumului masei musculare care poate cauza o pierdere partiala sau completa a functiei. Acest lucru se intampla ca urmare a slabiciunii musculare. Atrofia musculara este un semn de malnutritie, dar poate fi corectata cu ajutorul suplimentelor si alimentatiei potrivite.

Au beneficii pentru sanatate

Cu toate acestea, BCAA-urile au si alte efecte decat cele legate de fitness, deoarece pot imbunatati starea de sanatate in doua cazuri: pentru cei care au probleme cu ficatul si pentru cei care scad nivelul de zahar din sange. Studiile clinice au aratat ca BCAA-urile au redus simptomele cirozei hepatice – o boala hepatica cronica, degenerativa. In plus, aminoacizii leucina si izoleucina scad nivelul de zahar din sange, facand ca muschii sa foloseasca mai mult zahar din sange.

De ce sunt BCAA-urile OnFit cele mai bune?

BCAA-urile noastre au un raport perfect de leucina, izoleucina si valina si au fost imbogatite cu multe vitamine si minerale care sunt esentiale pentru nutritia dumneavoastra: magneziu, zinc, vitamina D3, B6 si B.  Aceasta pudra puternica este aliatul ideal pentru imbunatatirea rezultatelor antrenamentului, cresterea cresterii musculare, diminuarea durerilor si leziunilor musculare si reducerea oboselii de dupa antrenament. Amestecati 2 masuri cu apa si bucurati-va de aroma sa de portocale inainte sau dupa antrenament.