June 21, 2024
tun de caldura pe gaz

Avantajele si dezavantajele unui tun de caldura pe gaz

Tunurile de caldura au o gama destul de larga de aplicatii, ele pot fi folosite pentru a incalzi garaje, depozite, santiere, corturi de eveniment sau pentru instalarea tavanelor din PVC, pentru sapele din beton etc. Astazi in magazinele de specialitate vei gasi aparate de incalzire care pot functiona cu motorina, gaz si electricitate. Cele mai economice dispozitive de acest tip sunt tunurile de caldura pe gaz.

Ele sunt populare datorita capacitatii lor de a incalzi rapid si economic diferite spatii, dar si pentru usurinta de utilizare si transportare, deoarece un tun de caldura pe gaz are o greutate, in medie, de la 2 la 16 kg. Alegerea unui astfel de aparat depinde in special de dimensiunea spatiului pe care vrei sa il incalzesti.

Tunul pe gaz este un dispozitiv usor de utilizat, dar cu eficienta ridicata. Aprinderea este piezoelectrica, iar pentru a evita supraincalzirea aparatului, acesta este dotat cu un senzor special astfel incat sa fie evitat pericolul de incendiu.

Daca utilizezi un tun de caldura pe gaz ai in vedere ca spatiul sa fie foarte bine ventilat, deoarece emite un miros destul de neplacut datorita noxelor eliminate de arderea gazului. Unele tunuri vin echipate cu un cos de evacuare a gazelor ramase, dezavantajul este ca o data cu aceste gaze este eliminata si o parte din caldura.

Aparatele de acest tip sunt, de asemenea, echipate cu un termostat pentru a seta temperatura. Acest lucru ajuta la mentinerea constanta a temperaturii din spatiul pe care tunul de caldura pe gaz il incalzeste.

Avantajele evidente ale tunurilor de caldura pe gaz sunt:

  • Cost redus;
  • Simplitatea designului;
  • Economisirea (deoarece functioneaza pe gaz, alimentarea este mult mai ieftina in comparatie cu aparatura de incalzire ce functioneaza pe motorina sau electricitate);
  • Putere mare de incalzire;
  • Sunt mult mai sigure decat cele diesel.

Dezavantajele tunurilor de caldura pe gaz:

  • Este necesar un sistem de ventilatie pentru a elimina noxele emise de tun;
  • Necesita intretinere regulata (curatarea sistemului de alimentare cu gaz, schimbarea filtrelor etc).

Ce sa ai in vedere atunci cand folosesti un tun de caldura pe gaz

Daca vrei sa achizitioneazi un tun de caldura pe gaz ai in vedere, daca este posibil, izolarea spatiului pe care vrei sa il incalzesti. Cu cat se infiltreaza mai putin frig, cu atat temperatura spatiului va fi constanta mai mult timp, iar tunul de caldura va functiona mai putin, deci va consuma si mai putin combustibil.

Un alt aspect important este ca in imediata apropiere a aparatului sa nu fie depozitate recipiente cu lichide inflamabile sau lucruri care pot lua foc foarte usor.

Tunurile de caldura pe gaz sunt adesea alese pentru a le conecta direct la conductele de gaz natural. Acesta are o ardere mult mai curata decat lemnul. Cu toate acestea, ar trebui instalate de catre un profesionist, deoarece improvizatiile pot cauza incendii.

Deoarece acest tip de aparate sunt extrem de asemanatoare, diferenta o fac micile detalii, precum spatiul pe care vrei sa il incalzesti. In magazinul online TopStrong.ro vei gasi o gama larga de produse de la cele mai bune branduri din domeniu. Alege doar produse eficiente la preturi avantajoase!