March 29, 2024

Engleză clasa 12 – elementul de baza pentru viitorul elevilor

Deși limba engleza nu are cel mai mare număr de vorbitori nativi din lume,  aceasta are cea mai largă atingere a oricărei limbi vorbite astăzi. Atât vorbitorii nativi, cât și cei a căror limbă secundară este engleza, se găsesc pe fiecare continent, aceasta devenind „lingua franca” în mai multe domenii, inclusiv în afaceri, politică, știință, tehnologie, și divertisment.

Engleza este limba de comunicare a mai multor organizații internaționale, cum ar fi NATO și Uniunea Europeană, și este limba publicității globale. Este, de asemenea, cel mai utilizat limbaj al internetului, reprezentând mai mult de jumătate din toate site-urile web. Engleza clasei a 12 a are ca scop îmbunătățirea limbajului și a vocabularului elevului, aspecte importante spre a putea stăpâni această limbă elementară de origine germanică.

Dintr-o gamă variată publicată an de an atât pe plan european, cât și pe plan local, manual engleza clasa 12 de la edituri precum Corint, Longmean Pearson ELT, Polirom sau EXPRESS PUBLISHING este cel mai potrivit spre a încheia procesul învățării. Aprofundarea acestei limbi europene este fundamentală, astfel că pentru a putea deține o serie de cunoștințe este necesară studierea englezei în clasa 12.

Beneficiile limbii engleze sunt bine cunoscute, însă de ce ar trebui copii să învețe cel puțin o limbă străină? Pedagogul italian Maria Montessori susține că, încă de la vârste fragede copii își pot însuși toate modulațiile carecteristice unui limbaj și că încercarea de a obține aceste modulații mai târziu presupune un efort mai mare. Un adult care învață o limbă nouă o va impregna automat cu imperfecțiuni caracteristice felului de a vorbi al unui străin. În schimb, copii care învață în același timp mai multe limbi pot să reproducă cu ușurință toate modulațiile ce țin de limbaj și de pronunție.

Engleza contribuie la dezvoltarea creierului. Experții încurajează studiul limbilor străine la copii datorită modului în care le „afectează” creierul. Studiile au arătat cum creierul unui copil are câteva arii active în achiziția limbajului, capacitate diminuată odată cu creșterea în vârstă. Cu alte cuvinte, ei asimilează cu o mai mare ușurință limbile străine cu care intră în contact.

Limba engleză este fără îndoială utilă și ofertantă atunci când te gândești să îți dezvolți abilitățile interdisciplinare. Pe lângă beneficiul de a fi folosită la scară largă și la nivel internațional, limba engleză are și aplicații practice ce te pot ajuta atât în viața cotidiană, cât și în cea profesională. Întrucât majoritatea materialelor informative disponibile sunt publicate în limba engleză, îți va permite să îți mărești sursele pe care le accesezi atunci când ești în căutare de a descoperi aspecte noi. Fie că este vorba de un articol, interviu, sau de informații din domenii specifice precum istoria sau geografia, posibilitatea de a avea la dispoziție surse competente și detaliate este într-un procent mult mai mare.

În societatea actuală puternic tehnologizată aflată în ascensiune, călătoria și dorința de cunoaștere reprezintă singurele moduri de evadare din preocupările cotidiene care îngrădesc viața oamenilor. Din cele mai vechi timpuri oamenii au călătorit din nevoia de a cunoaște spații geografice noi, culturi, perspective, dar și tradiții care i-au inspirat și le-au schimbat percepția, cunoașterea englezei fiind fundamentală în aceste situații.

Prin învățarea unei limbi străine, o persoană iși poate dezvolta atât creativitatea, cât și viziunea de ansamblu. Răspunsurile și soluțiile sunt găsite astfel mult mai ușor, oferind satisfacții sporite persoanei în cauză. Mai mult, cunoașterea unei limbi străine contribuie la creșterea toleranței sociale a unei persoane. Pentru a ajunge la premisa conform căreia un copil este mai tolerant cu persoanele din alte culturi, trebuie analizat un alt beneficiu premergător acestuia-o nouă viziune asupra lumii.

Prin vizitarea altor culturi, efectele sunt bineînteles mărite, pentru că omul modern nu doar învață, ci practică și simte noi stiluri de viață, noi viziuni asupra lumii. Toleranța acestuia va crește pentru că întelege importanța și beneficiul diversității, astfel va scădea probabilitatea respingerii sociale.

Așadar, învățarea limbii engleze este esențială în secolul actual dominat de industrializare deoarece asigură o mai bună comunicare cu oamenii aparținând altor culturi, crescând de altfel și oportunitățile de carieră.